«Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει περιβαλλοντική απειλή για τον Παράδεισο Αμαρουσίου», τονίζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών, με αφορμή την επικείμενη μεταφορά των υπηρεσιών της σε κτίριο επί της λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι, που έρχεται ως απάντηση σε πρόσφατη ανακοίνωση – διαμαρτυρία ομάδας κατοίκων της περιοχής.

Κατά την άποψη των κάτοικων «τίθενται ζητήματα νομιμότητας, ασφάλειας και περιβαλλοντικής επιβάρυνσης της περιοχής. Θέσεις στις οποίες η ΠΕ «από σεβασμό στους κατοίκους του Παραδείσου Αμαρουσίου και για την αποκατάσταση της αλήθειας».

Ωστόσο, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι: «Για περισσότερο από μία δεκαετία, τα γραφεία της ΠΕ, στεγάζονταν, στην Αγία Παρασκευή, με ακριβό μηνιαίο ενοίκιο, χωρίς παράπονα από τους περιοίκους.

Με τη λήξη των μισθωτηρίων συμβολαίων και στόχο τη μείωσή τους, διεξήχθησαν από το 2015 δύο δημόσιοι και χρονοβόροι διαγωνισμοί για την αναζήτηση κτιρίου επί της Λεωφόρου Κηφισίας, από την Κατεχάκη μέχρι την Κηφισιά. Ο πρώτος διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος και στον δεύτερο προέκυψε ως ανάδοχος σύμπραξη μικροϊδιοκτητών ορόφων σε δύο δίδυμα κτίρια επί της λεωφόρου Κηφισίας 18 και 20, σε χώρους όπου από το 1980 στεγάζονταν ιδιωτικές εταιρίες, τράπεζες κ.ά, με πολυάριθμο προσωπικό και μεγάλη επισκεψιμότητα.

Στη θέση αυτών θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίας μας με μίσθωμα 50% χαμηλότερο από πριν, με το Δημόσιο να εξοικονομά περί τις 500.000 ευρώ τον χρόνο. Επίσης ως δημόσια υπηρεσία θα έχει προσέλευση κοινού μέχρι τις 14:30, με εξασφαλισμένες θέσεις στάθμευσης, πλησίον των σταθμών (Προαστιακού και ΗΣΑΠ), με παρακείμενη και στον προβλεπόμενο σταθμό “Παράδεισος” της Γραμμής 4 του Μετρό, στάση λεωφορείων. Εξυπηρετεί δε και τους υπάλληλους της Περιφέρειας, οι οποίοι τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας, βρίσκονται σε εξωτερικούς ελέγχους και αυτοψίες.

Επισημαίνεται, ότι οι κάτοικοι και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θεωρούν απώλεια τη μετεγκατάσταση της υπηρεσίας, ενώ το συγκεκριμένο κτίριο αντί να φιλοξενήσει μία ιδιωτική εταιρία με όχληση από το πρωί έως το βράδυ, θα στεγάσει μια υπηρεσία της αυτοδιοίκησης, ενισχύοντας το ρόλο και την οικονομία του Αμαρουσίου».

Καταληκτικά, σε αντίθεση με «όπως κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν», επισημαίνεται ότι η πλειοψηφία των κατοίκων αντιλαμβάνονται ότι συγκεκριμένοι παράγοντες της πόλης «περί άλλων αγωνιούν» και προτείνει τη στράτευση «σε μάχες που πρέπει να δώσουμε από κοινού στο Μαρούσι τόσο για τις υπάρχουσες υπερτοπικές χρήσεις, όσο και για αυτές που σχεδιάζονται σε ελευθέρους και αδόμητους χώρους».