Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά, που ξέσπασε χθες το μεσημέρι, σε εταιρία ανακυκλώσιμων υλικών στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Από τα ξημερώματα στην περιοχή βρίσκονται πέντε οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 12 άτομα, που επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ στο έργο συνδράμουν υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα των δήμων Ωραιοκάστρου και Δέλτα και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Από τη φωτιά δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τους δημάρχους Ωραιοκάστρου Αστέριο Γαβότση και Δέλτα Ευθύμη Φωτόπουλου, οι οποίοι με δηλώσεις τους στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

«Η φωτιά συνεχίζεται και σήμερα, ωστόσο είναι περιορισμένη. Καίει παλιά υλικά ανακύκλωσης και συγκεκριμένα θρυμματισμένα ξύλα, γεγονός που σημαίνει πως δεν υπάρχει περίπτωση ρύπανσης. Το σημαντικό είναι πως περιορίστηκε άμεσα και δεν επεκτάθηκε σε γειτονικές εγκαταστάσεις» δήλωσε ο κ. Γαβότσης.

Από την πλευρά του ο κ.Φωτόπουλος πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, γιατί οι ρύποι είναι χαμηλότεροι από το μισό του επιτρεπτού ορίου. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες με την πυροσβεστική υπηρεσία, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον δήμο Ωραιοκάστρου για να σβήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα η φωτιά».

Σύμφωνα με τον κ.Φωτόπουλο, καθημερινά στη δυτική Θεσσαλονίκη γίνονται μετρήσεις των ρύπων και υπάρχουν σταθμοί μέτρησης σε Καλοχώρι, Διαβατά και Σίνδο.