Νεκρός εντοπίστηκε ο ένας αγνοούμενος ορειβάτης στον Όλυμπο, σώος ο άλλος

Οι διασώστες αναφέρουν ότι τον εντόπισαν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση


ΕΛΛΑΔΑ
11:37
25/07/2018
Νεκρός εντοπίστηκε ο ένας αγνοούμενος ορειβάτης στον Όλυμπο, σώος ο άλλος
1
loading

Τραγική κατάληξη είχε για τον έναν από τους δύο αγνοούμενους ορειβάτες στον Όλυμπο η προσπάθεια ανάβασης στην κορυφή του βουνού, τον Μύτικα. Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, στο πλαίσιο της επιχείρησης διάσωσης, που στήθηκε τις τελευταίες ώρες από άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής, διασώστες εντόπισαν νεκρό τον έναν άντρα, ηλικίας 42 ετών, σε δύσβατο σημείο στη θέση «Στεφάνι», όπου το υψόμετρο ξεπερνάει τα 2900 μέτρα. Κατά τις ίδιες πηγές έφερε τραύματα, ενδεχομένως μετά από πτώση.

Αντίθετα, σώος βρέθηκε ο φίλος του, ηλικίας 52 ετών, που μεταφέρθηκε με φορείο στο καταφύγιο «Αποστολίδης». Οι διασώστες αναφέρουν ότι τον εντόπισαν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ολοκληρωθεί η κατάβαση, για να οδηγηθεί σε νοσοκομείο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της Πυροσβεστικής, οι δύο Έλληνες ορειβάτες είχαν ξεκινήσει τη Δευτέρα την ανάβασή τους για την κορυφή του Ολύμπου. Στη θέση «Στεφάνι» όμως, φαίνεται να έχασαν τον προσανατολισμό τους, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Καθώς οι ώρες περνούσαν και οι δυνάμεις τους άρχισαν τους εγκαταλείπουν, ζήτησαν βοήθεια, κι από εκείνη την ώρα ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσής τους, έργο το οποίο δυσχέραινε το δύσβατο της περιοχής.

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Φιδίσιο κορμί

    Άλλοι δύο ερασιτέχνες ορειβάτες. Προσθέστε τους λοιπούς ερασιτέχνες (σπηλαιολόγους, δύτες μέχρι και ποδηλάτες) που κάθε τόσο απασχολούν τις δυνάμεις διάσωσης γιατί έκαναν ότι βλακεία τους κατέβηκε....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει