Οδηγίες για την απογραφή 15.781 συνταξιούχων του Δημοσίου που δεν απεγράφησαν έως τις 15 Ιουνίου 2012 έδωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο, οι συνταξιούχοι του Δημοσίου που δεν έχουν απογραφεί μέχρι 13 Ιουλίου στις τράπεζες και μέχρι 17 Ιουλίου 2012 στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και στην Υπηρεσία Συντάξεων, δεν θα βρουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό τις συντάξεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2012 (πληρωτέες στις 24 Ιουλίου 2012 και στις 24 Αυγούστου 2012 αντίστοιχα).

Αντί για αυτό και μόνο για τους δύο αυτούς μήνες θα τους αποσταλεί με το ταχυδρομείο μετά τις παραπάνω ημερομηνίες, στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει στην Υπηρεσία Συντάξεων, ειδική εντολή πληρωμής που εξοφλείται στην τράπεζά τους, σε οποιοδήποτε υποκατάστημα, αφού προηγουμένως απογραφούν.

Σε όσους δεν απογραφούν και με αυτή τη συμπληρωματική διαδικασία μέχρι 14 Σεπτεμβρίου 2012 θα αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους.

Από τις 14 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει και η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων με επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων και θα κινηθεί η ποινική διαδικασία για όσους με δόλο εισέπραξαν τις συντάξεις αυτές.

Τέλος, με απόφαση του κ. Σταϊκούρα από το 2013 για τους λαμβάνοντες σύνταξη από το Δημόσιο αρχίζουν τακτικοί (ανά εξάμηνο) δειγματοληπτικοί έλεγχοι, ενώ από το 2015 θα αρχίσει και ανά πενταετία τακτική απογραφή.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.