Νέο κύμα καύσωνα μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, λόγω και της εξασθένησης των ανέμων σε όλα τα πελάγη, με θερμόμετρο να ξεπερνάει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Για σήμερα προβλέπονται καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στη Μακεδονία ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 5 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη μέχρι 6 και την ημέρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο τη Δευτέρα κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Πρόγνωση για Τρίτη και Τετάρτη
Καιρός: γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο την Τρίτη 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά. Θα φτάσει τους 39 και κατά τόπους στα κεντρικά και νότια τους 40 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 12/07
Καιρός: γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε στα βορειοανατολικά πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία στα κεντρικά και νότια η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, ενώ μικρή πτώση αναμένεται στα βόρεια.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας