Ένας 34χρονος επιχειρηματίας φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε 13χρονο κορίτσι στην πόλη της Άμφισσας στις 8:30 το βράδυ της Δευτέρας.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Το τραγικό περιστατικό συνέβη όταν ο 34χρονος, πηγαίνοντας στον σταύλο που διατηρεί στη θέση Προσήλιο στη Φωκίδα, πέρασε από τον καταυλισμό των Ρομά. Εκεί δημιουργήθηκε κάποια παρεξήγηση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, με αποτέλεσμα εκτός από κάποια λογομαχία, ο δράστης να δεχθεί και μια επίθεση με γροθιές.

Στη συνέχεια ο 34χρονος άνδρας γύρισε στο αυτοκίνητό του όπου είχε ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο και έστρεψε προς τους Ρομά πυροβολώντας. Δυστυχώς από τα πυρά τραυματίστηκε θανάσιμα ένα ανήλικο κοριτσάκι το οποίο δεν είχε κλείσει τα 13 του χρόνια. Επίσης ένας ακόμη άνδρας τραυματίστηκε στο πόδι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης είχε προηγούμενα με τους Ρομά, καθώς του είχαν διαρρήξει το σπίτι, ωστόσο από την αστυνομία δεν επιβεβαιώνεται να έχει προηγηθεί κάποιο συμβάν τουλάχιστον τις τελευταίες ημέρες και θεωρείται ότι η παρεξήγηση έγινε καθώς αυτός διερχόταν από τον καταυλισμό.

Αποτέλεσμα εκτός από την τραγική απώλεια της ανήλικης, ήταν να ξεσηκωθεί ολόκληρος ο καταυλισμός. Μάλιστα κάποιοι Ρομά έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο του 34χρονου που το είχε αφήσει σε κοντινό σημείο. Επίσης προκάλεσαν ζημιές στο μαγαζί που διατηρεί στην Άμφισσα.

Ο 34χρονος επιχειρηματίας διαφεύγει της σύλληψης και αναζητείται από τις αρχές.

TAGS