Ο Γρηγόρης Βαλλιάνατος μίλησε για το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή με τίτλο «Μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και υιοθεσίας» και ο οποίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαλλιάνατος ανέφερε στον Real FM: «Οι υιοθεσίες και οι αναδοχές γίνονται ευκολότερες. Υπάρχουν εκατοντάδες παιδιά τα οποία μένουν σε ιδρύματα ενώ πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να είναι μαζί τους και προφανώς το συμφέρον του παιδιού είναι να βρίσκεται με μία οικογένεια. Η σεξουαλικότητα, η ταυτότητα, ο προσανατολισμός διαμορφώνονται υποχρεωτικά από ετερόφυλους γονείς στα ετερόφυλα παιδιά; Δηλαδή, τα παιδιά των ετερόφυλων γονέων είναι ετερόφυλα; Απάντηση δεν χρειάζεται, το πλήθος λέει όχι».

Στη συνέχεια ο κ. Βαλλιάνατος σχολίασε προσθέτοντας: «Εάν ένα ζευγάρι ομόφυλο έχει ένα παιδί η επιστήμη, η έρευνα, η λογική λέει ότι θα γίνει ομοφυλόφιλο; Η απάντηση του κόσμου και της επιστήμης είναι όχι. Ένα ζευγάρι που είναι και πρότυπο για όλο τον κόσμο- είτε έτσι, είτε αλλιώς- θα πρέπει για εμένα να μπει η βάσανος της καταλληλότητας προκειμένου ένα παιδί να ζήσει πολύ καλύτερα, ενδεχομένως και πολύ καλά, να μεγαλώσει, να είναι υγιές και να αποφασίσει ή να εκφράσει αυτό που έχει μέσα του. Αυτή είναι η αντίληψη του κόσμου που έρχεται».

Μεταξύ άλλων ο κ. Βαλλιανάτος συμπλήρωσε ότι: «Νομίζω ότι ο θεσμός της υιοθεσίας και από ομόφυλα ζευγάρια είναι ένας θεσμός ο οποίος έρχεται, στην ΕΕ είναι κυρίαρχος και χαίρομαι που η συζήτηση έχει ανοίξει για το συμφέρον των παιδιών. Πρέπει κανείς να είναι πολύ σκληρός και απάνθρωπος για να σκεφτεί ότι είναι καλύτερα ένα παιδί που θέλει να φύγει και ένα ζευγάρι που θέλει να το πάρει, και είναι κατάλληλο, να μη μπορεί. Χαίρομαι για αυτή την πρωτοβουλία η οποία άργησε και θα έπρεπε να την κάνει οποιοδήποτε κόμμα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.