Ένταση επικράτησε έξω από τη Βουλή όπου πραγματοποιείται κινητοποίηση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια. Ομάδες άγνωστων ατόμων έριξαν βόμβες μολότοφ, μάρμαρα, μπογιές και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, οι οποίες προσπάθησαν να τους απωθήσουν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν και λίγο αργότερα, όταν το μπλοκ της ΛΑΕ προσπάθησε να ανέβει από το πλάι της Βουλής, επί της Αμαλίας, και συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή, ενώ οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου συνεχίζονται κανονικά αυτήν την ώρα.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι η διάταξη που αφορά τον τρόπο κήρυξης της απεργίας ουσιαστικά βάζει ένα τέλος στο απεργιακό δικαίωμα, ενώ η κινητοποίηση πραγματοποιείται και για τη διάταξη για τους πλειστηριασμούς «που σημαίνει ουσιαστικά εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες».

«Όχι στη λιτότητα και τον αυταρχισμό. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία», αναγραφόταν σε ένα μεγάλο πανό που έχει αναρτηθεί έξω από τη Βουλή.

pfdgjp1

pfdgjp2

pfdgjp3

pfdgjp4

pfdgjp5

pfdgjp6

pfdgjp7

pfdgjp8

rsdgfidh4

rsdgfidh5

rsdgfidh1

rsdgfidh2

rsdgfidh3

roghrih1

roghrih2

roghrih3

roghrih4

roghrih5

roghrih6

roghrih7

roghrih8

roghrih9

roghrih10

dpohjp1

dpohjp2

dpohjp3

dpohjp4

dpohjp5

idofuidos1

idofuidos2

idofuidos3

Βίντεο-Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος