Μπήκαν οι υπογραφές για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Ιθάκης

Ποια έργα προβλέπονται από τη σύμβαση


ΕΛΛΑΔΑ
15:32
09/01/2018
Μπήκαν οι υπογραφές για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Ιθάκης
loading

Το χρόνιο αίτημα του Δήμου της Ιθάκης για ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Ομηρικής Ιθάκης φαίνεται πως τελικά βρίσκει τον δρόμο του. Το newsbeast.gr είχε ασχοληθεί με το θέμα τον περασμένο Ιούλιο φιλοξενώντας δηλώσεις του δημάρχου Διονύση Στανίτσα.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Το newsbeast.gr επικοινώνησε εκ νέου με τον δήμαρχο του νησιού ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός δηλώνοντας σχετικά πως: «Υπεγράφη αυτό που διεκδικούσαμε εδώ και τόσα χρόνια. Η σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, Δήμου Ιθάκης και Εφορίας Αρχαιοτήτων και Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, για την ανάδειξη του χώρου. Η διάρκεια των εργασιών θα είναι 24 μήνες.»

Ειδικότερα σε ανάρτησή του στην σελίδα του στο Facebook ο δήμαρχος ανάρτησε την σχετική ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Γιάννης Καρατζής και η οποία αναφέρει:

«Εκ μέρους της Δημοτικής Επιτροπής για την προστασία και ανάδειξη της Ομηρικής Ιθάκης είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνω την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για τα αρχαιολογικά της Σχολής Ομήρου-Άγιος Αθανάσιος στην Ιθάκη.

Η σύμβαση υπογράφτηκε από τον Δήμο Ιθάκης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Υπουργείο Πολιτισμού και βρίσκεται ήδη στο γραφείο του Δημάρχου Ιθάκης. Με την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου αρχίζουν τα έργα που προβλέπονται από την σύμβαση, ήτοι: Περίφραξη αρχαιολογικού χώρου, αποκατάσταση και αποψίλωση του χώρου, κατασκευή εσωτερικών δρόμων και φυλακίου, τοποθέτησης πινακίδων και καταγραφή και μελέτη των ευρεθέντων αρχαιολογικών αντικειμένων που βρίσκονται στο μουσείο της Ιθάκης.

Χρηματοδότηση Δήμος Ιθάκης με 120.000 Ευρώ.

Υλοποίηση της προγραμματικής είναι 24 μήνες.

Γιάννης Καραντζής, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής»

  • Το newsbeast.gr αφουγκράζεται τον παλμό της ελληνικής περιφέρειας και αναδεικνύει τα προβλήματά της. Επικοινωνήστε με email στο [email protected] με τη δημοσιογραφική μας ομάδα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει