«Κόκκινο» χτύπησε και σήμερα το όζον

«Άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους»


ΕΛΛΑΔΑ
16:41
27/06/2017
«Κόκκινο» χτύπησε και σήμερα το όζον
3
loading

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και σήμερα σημειώθηκαν υπερβάσεις στις μετρήσεις του όζοντος σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον στον Πειραιά, στα Λιόσια, την Λυκόβρυση και τους Θρακομακεδόνες.

Για το λόγο αυτό από το Υπουργείο Υγείας παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού: «Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Αναμένεται η μείωση των τιμών όζοντος αργά το απόγευμα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Ετ

    Τι ακριβώς εννοεί το άρθρο; εγώ ξέρω για την τρύπα του όζοντος, που αφήνει τις υπεριώδεις ακτινοβολιες να καταστρέφουν το δέρμα μας, τώρα τι σημαίνει χτύπησε κόκκινο δεν κατάλαβα

    1. avatar G00fy

      Το όζον ειναι αέριο. Το όζον που βρίσκεται στη στρατόσφαιρα απορροφά την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Η "τρύπα" είναι αραίωση του αερίου αυτου στη στρατόσφαιρα. Το όζον στην τροπόσφαιρα θεωρείται ατμοσφαιρικός ρύπος και σε αυξημένα επίπεδα ("χτυπάει κόκκινο") προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει