Στα δίχτυα απατεώνα που συστηνόταν ως πιλότος έπεσαν ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Γιάννης Αμανατίδης και η τραγουδίστρια Μάρω Λύτρα.

Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης εκδικάστηκε την Τετάρτη η υπόθεση της απάτης σε βάρος του πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή.

Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του.

Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών όπως και πρωτόδικα, με την απόφαση να είναι τελεσίδικη.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2007 στο Ηράκλειο όπου ο Γ. Αμανατίδης βρισκόταν για αγώνες με την Εθνική στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο κατηγορούμενους και ο Αμανατίδης γνωρίστηκαν σε εκδήλωση, με τον 32χρονο να συστήνεται ως κυβερνήτης αεροσκάφους γνωστής αεροπορικής εταιρείας και προσωπικός φίλος του προέδρου της εταιρείας, όπως γράφει η Espresso.

Την εποχή εκείνη, ο Αμανατίδης αγωνιζόταν στη Γερμανία και ο 32χρονος του είπε ότι θα μπορούσε να εξασφαλίσει για τον ποδοσφαιριστή, την τότε σύντροφό του, τραγουδίστρια Μάρω Λύτρα και μέλη της οικογένειάς του, φθηνά αεροπορικά εισιτήρια από και προς τη Γερμανία, με έκπτωση της τάξης του 40-45%.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής εμπιστεύθηκε τον Ηρακλειώτη και του γνωστοποίησε τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας. Έκτοτε, ο 32χρονος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αγόραζε εισιτήρια για ταξίδια από και προς τη Γερμανία, όχι όμως για τον Αμανατίδη (ο οποίος … πλήρωνε το λογαριασμό) αλλά για συγγενικά του πρόσωπα ή και για τρίτους στους οποίους ο κατηγορούμενος πουλούσε τα εισιτήρια, προκαλώντας στον πρώην ποδοσφαιριστή ζημιά πάνω από 50.000 ευρώ.

Όταν ο τελευταίος το αντιλήφθηκε, διαπίστωσε ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι ούτε κυβερνήτης, ούτε γνωρίζει τον πρόεδρο της αεροπορικής εταιρείας και προέβη σε μήνυση σε βάρος του.