«Καμπανάκι» κινδύνου κρούει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, επισημαίνοντας ότι η ΜΕΘ Παίδων έχει μόνο τρεις γιατρούς και εννέα νοσηλευτές και οδεύει προς… κλείσιμο.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Εδώ και πλέον του ενός έτους, η μονάδα λειτουργεί με 3 γιατρούς που ο καθένας τους εκτελεί 10 εφημερίες το μήνα και με 9 νοσηλευτές που τους χρωστούν πολλές άδειες και ρεπό.

Μια μονάδα που λειτούργησε με αγώνα από το 2007 και νοσήλευσε 550 παιδιά που χρειάστηκαν εντατική παρακολούθηση χωρίς κανένα από αυτά να χρειαστεί διακομιδή σε μονάδα εντατικής της Αθήνας ή άλλης πόλης και που καλύπτει ολόκληρη την περιοχή της 6ης ΥΠΕ.

Όλοι γνώριζαν την οριακή λειτουργία της μονάδας εδώ και δύο χρόνια και δεν έκαναν τίποτα για τη λύση που υποχρεούνταν να βρουν. Δε θέλουμε να επαναληφθεί το σενάριο της διακοπής λειτουργίας του μοναδικού Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου στη χώρα μας, αυτό του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» πριν από λίγες εβδομάδες, προς χάριν ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα.

Η πολύ πιθανή διακοπή της λειτουργίας της μονάδας τις αμέσως επόμενες μέρες θα βαρύνει πολιτικά την τοπική ηγεσία και όποια βλάβη στην υγεία παιδιών που θα χρειαστούν διακομιδή λόγω αυτής της δυσλειτουργίας, θα σημάνει και την ποινική τους ευθύνη».