Μετά από καταγγελία για οικονομική απάτη που ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ, το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, έπιασε δουλειά.

Έτσι, οι αστυνομικοί του συγκεκριμένου Τμήματος διερεύνησαν την υπόθεση που κατήγγειλε ο Ασφαλιστικός Φορέας και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων, τα οποία κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ’ επάγγελμα και κατάχρηση δημοσίου χρήματος.

Τα «λαγωνικά» της ΓΑΔΑ μετά από ψηφιακό έλεγχο που διενήργησαν, διαπίστωσαν ότι κατασκευαστική εταιρεία, παρά το γεγονός ότι κήρυξε πτώχευση, με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, από την 30η Ιανουαρίου 2006, συνέχισε να υποβάλλει μέσω διαδικτύου, έως και τις 12-11-2009, Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) για τα εκατόν ενενήντα επτά (197) άτομα, που υποτίθεται ότι εργάζονταν σε αυτήν, χωρίς όμως να πληρώνει τις αντίστοιχες εισφορές, ως όφειλε, στον Ασφαλιστικό Φορέα (ΙΚΑ).

Μετά από έρευνα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η πλειοψηφία των 197 υπαλλήλων κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα εργαζόταν σε διάφορες άλλες εμπορικές εταιρείες.
Τώρα οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΙΚΑ καταγράφουν τη συνολική ζημιά που υπέστη ο Ασφαλιστικός Φορέας ενώ η υπόθεση έχει διαβιβαστεί στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.