Άνδρας με πολυτελές αυτοκίνητο προσπαθεί να αποπλανήσει μαθητές στην Πάτρα

Τι καταγγέλλουν οι γονείς σε ανακοίνωσή τους


ΕΛΛΑΔΑ
10:09
17/05/2017
Άνδρας με πολυτελές αυτοκίνητο προσπαθεί να αποπλανήσει μαθητές στην Πάτρα
2
loading

Έντονος είναι ο προβληματισμός των γονέων στο δημοτικό σχολείο Ακταίου του Ρίου στην Πάτρα μετά τα συνεχή περιστατικά, όπως καταγγέλλουν, προσπάθειας αποπλάνησης των παιδιών από έναν άνδρα.

Σύμφωνα με το pelop.gr, ο άνδρας εμφανίζεται με ένα πολυτελές αυτοκίνητο και προσπαθεί να πείσει αγόρια να τον ακολουθήσουν.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αναφέρει:

«Αγαπητοί γονείς, θέλουμε να σας επιστήσουμε την προσοχή και ταυτόχρονα να ενεργοποιήσουμε τα γονικά σας αντανακλαστικά στην προστασία των παιδιών μας.

Το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας, αλλά και στην ευρύτερη, δρα άγνωστος άνδρας με αυτοκίνητο πολυτελείας που προσπαθεί με διάφορους τρόπους (π.χ. με έστειλαν οι γονείς σου…) να πείσει ανήλικα παιδιά (αγόρια κυρίως) να τον ακολουθήσουν!

Αυτές τις μέρες έγινε στο σχολείο μας συζήτηση με τους μαθητές της Ε΄ & Στ΄ τάξης και ορισμένους της Δ΄που κατοικούν στο Ακταίο, στην οποία τονίστηκε ο κανόνας δε μιλώ με αγνώστους ακόμα κι αν μου φαίνονται αξιόπιστα πρόσωπα.

Η ενημέρωση που έχουμε δεν προέρχεται από κάποιον επίσημο φορέα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι αληθές το γεγονός) και δε μπορεί να δημοσιοποιηθεί ανοιχτά για την αποφυγή δημιουργίας πανικού.

Όμως, συναισθανόμενοι τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη σωματική και ψυχική υγεία του παιδιού μία τέτοια «περιπέτεια», σας καλούμε να επαγρυπνείτε και είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι ο καθένας από εσάς θα πράξει τα δέοντα για να προστατεύσει το παιδί του».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Τι να πω

    και φυσικά κάποιος ηλίθιος γονέας το δημοσιοποίησε παρά την προειδοποίηση.
    Τώρα αν είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία κρυφά χωρίς αυτό να αναφερθεί ( και σωστά ) στην ανακοίνωση, ο τύπος αυτός άλλαξε σχολείο..

  2. avatar Age

    Αγαπητοί γονείς Συμβουλέψτε επίσης τα παιδιά σας οτι ένας ενήλικας δεν ζητά οποιαδήποτε βοήθεια από ένα παιδί. Το πολύ πολύ να ρωτήσει για κάποιον δρόμο. Μέχρις εκεί. Κατι "έλα (δήθεν) να μου δείξεις" ή "ψάχνω το σκυλί μου (δήθεν) έλα να το βρούμε" ειναι πονηρά και τα παιδιά πρεπει να απομακρύνονται. Το λέω γιατί ειναι αθώα και νιώθουν να θέλουν να βοηθήσουν και αυτό μπορεί να τους οδηγήσει σε παγίδες. Προσοχή λοιπόν και καλημέρα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει