Μαθητές δεν έχουν λεφτά ούτε για κουλούρι!

Σύλλογοι γονέων και εκπαιδευτικοί παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους


ΕΛΛΑΔΑ
1:49
03/12/2011
Μαθητές δεν έχουν λεφτά ούτε για κουλούρι!
1
loading

Μία Τράπεζα Τροφίμων δημιουργούν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων 9ου, 10ου, 11ου δημοτικού σχολείου- νηπιαγωγείου Χανίων και του 7ου γυμνασίου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς.

Δάσκαλοι και καθηγητές διαπιστώνοντας πως αρκετοί από τους μαθητές των σχολείων δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ούτε ένα κουλούρι από το κυλικείο αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να παρέμβουν.

Όπως είπε στο «Flashnews.gr» διευθύντρια σχολείου της περιοχής κ. Μαρία Κληματσάκη, περιστατικά με παιδιά των οποίων οι γονείς δεν έχουν να τους δώσουν το καθημερινό χαρτζιλίκι ήδη διαφαίνονται και με την πάροδο του χρόνου θα ενταθούν. «Έχουμε παιδιά που δεν έχουν χρήματα για φαγητό όπως είχαν τις προηγούμενες χρονιές. Προκειμένου να το αντιμετωπίσουμε αυτό ξεκινήσαμε να δίνουμε κολατσιό δωρεάν σε κάποια παιδιά από το κυλικεία των σχολείων».

Η τράπεζα θα φιλοξενηθεί σε αίθουσα που θα διατεθεί από το ΤΕΙ Κρήτης. Τα τρόφιμα θα συγκεντρώνονται από τα σχολεία της Χαλέπας και θα διακινούνται με τη βοήθεια ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, εθελοντών, γονέων και κατοίκων της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την ώρα και μέχρι να δημιουργηθεί η τράπεζα τροφίμων, κάτι που θα γίνει άμεσα, υπάρχει μια συντονιστική επιτροπή που έχει αναλάβει, τις όποιες ενέργειες.

Σε ό,τι αφορά τις προμήθειες σε τρόφιμα σε πρώτη φάση θα συγκεντρώνονται από τα ίδια τα παιδιά, που ξεπερνούν τα 1000 σε αριθμό, όπου ανά τάξη θα φέρνουν ένα προϊόν το μήνα, προκειμένου να μαζευτεί μια ποσότητα τροφίμων για να διανεμηθεί στις οικογένειες που θα διαπιστωθεί πως υπάρχει πρόβλημα.

Επίσης τα τρόφιμα που θα περισσεύουν θα πηγαίνουν στους διάφορους τοπικούς φορείς που ασχολούνται με τη διανομή φαγητού στους συνάνθρωπους μας που έχουν ανάγκη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar kiekeboe

    έλα ρε παιδιά τωρα ........ολα για το κέρδος πια ? το κυλικείο εγινε και δουλειά εαν ειναι δυνατον .......πριν απο χρόνια συσσιτιο αλλα και τώρα, ενα κουτάκι φρέσκο γάλα και ενα κουλουράκι ,θα έπρεπε να το δίνουνε στους μαθητάδες μας τις λεβεντιές μας και στις κοράκλες μας στα σχολεία .......δίχως αντιτιμο φυσικά .....για πιο λόγο εξάλλου πληρώνουμε 10 εκατομυρια Ελληνες φόρους ? για να κανει το κάθε λα..γιο ταξίδια σε νησια . να κυκλοφορει με μερτσεντες και να κάνει τουιτερ απο 30 εκατομμύρια ευρώ έπαυλη ?? εαν ειναι δυνατο

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει