Ψαράς έπιασε λεοντόψαρο στη Νίσυρο

Δηλητηριώδες είδος που πέρασε από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ


ΕΛΛΑΔΑ
9:57
03/04/2017
Ψαράς έπιασε λεοντόψαρο στη Νίσυρο
4
loading

Ψαράς έπιασε επικίνδυνο λεοντόψαρο στη Νίσυρο. Σύμφωνα με ενημέρωση του Αλιευτικού Συλλόγου Καλύμνου, την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στη θαλάσσια περιοχή Νισύρου από το αλιευτικό «Δέσποινα» του Στέφανου Κουμπανιού με το αλιευτικό εργαλείο δίχτυα, αλιεύτηκε ένα λεοντόψαρο σε βάθος 5 μέτρων.

Μετά το γνωστό και επικίνδυνο λαγοκέφαλο, ένα άλλο άκρως επικίνδυνο ψάρι το λεοντόψαρο, μετανάστευσε στη Μεσόγειο. Το λεοντόψαρο πρωτοεμφανίστηκε στα νερά της Ελλάδας πέρσι το καλοκαίρι.

Πρόκειται για ένα επιθετικό και δυνητικά θανατηφόρο ψάρι, αφού είναι δηλητηριώδες είδος που πέρασε από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ στη Μεσόγειο και απειλεί τα θαλάσσια οικοσυστήματα και την τοπική αλιεία.

Το λεοντόψαρο Pterois miles, είναι ένα άκρως επεκτατικό το οποίο μέχρι σήμερα γνωρίζαμε μόνο από ντοκιμαντέρ και ενυδρεία.

Τα αγκάθια του λεοντόψαρου είναι δηλητηριώδη και δυνητικά θανατηφόρα για όποιον τρυπηθεί, όπως γράφει το kalymnos-news.gr.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar ineth

  Το τσίμπημά του ειναι ελαφρώς επόδυνο. Αν βρείτε άνθρωπο που να έχει πεθανει από αυτό μάλλον είναι επειδή του έκατσε στον λαιμό.

 2. avatar ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΣ

  ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΨΑΡΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟ, ΧΩΡΙΣ ΕΧΘΡΟΥΣ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΩΝ ΚΕΝΤΡΙΩΝ ΤΟΥ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ.ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΟΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΥ ΚΟΡ/ΝΕΙΣ ΥΦΑΛΟΥΣ ΑΠ'ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΥΤΕΣ & ΚΑΜΑΚΙ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ. ΑΥΤΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ Θ'ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ!!!ΗΔΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΑΓΟΨΑΡΟ & ΤΟ ΣΟΥΡΑΥΛΙ(ΑΥΛΟΣΤΟΜΟ)ΠΟΥ ΞΕΠΑΣΤΡΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΓΟΝΟ ΑΝΤΙΟ ΨΑΡΑΚΙΑ

 3. avatar Christos Kefalas

  Με στόχο την όσο το δυνατό καλύτερη ευστάθεια πλεύσης, τα εμπορικά πλοία που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να διαθέτουν δεξαμενές έρματος, τις οποίες γεμίζουν με θαλασσινό νερό όταν δεν μεταφέρουν φορτίο. Μαζί με το θαλασσινό νερό μπαίνουν όπως είναι αυτονόητο και μικρά ψαράκια. Λόγω της κλιματικής αλλαγής τα ψάρια καταφέρνουν πλέον να επιβιώνουν σε ένα περιβάλλον που παλαιότερα ήταν πολύ εχθρικό γι΄αυτά.

  1. avatar ΑχΦλουφλιτσα

   Όνομα και πράγμα.....Κεφάλας...
   δεξαμενές έρματος διαθέτουν τα πλοία εδώ και εκατοντάδες χρόνια.
   Τώρα όμως - 2χρόνια - έγινε η εκβάθυνση της διώρυγας του Σουέζ, οπότε δεν έχει καμμιά σχέση το.....ερμα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει