Σε επικριτικά δημοσιεύματα, σχετικά με την χρηματοδότηση της νέας ταινίας της Ρηνιώς Δραγασάκη, κόρης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, απαντά μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του  το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: «Δεν νομιμοποιείται ο αποκλεισμός της από οποιαδήποτε αξιολόγηση και δεν είναι θεμιτό να στοχοποιείται για την συγγενική της ιδιότητα», υπογραμμίζει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το οποίο «με διαφάνεια και καθορισμένες διαδικασίες, στηρίζει τον ελληνικό κινηματογράφο και τους νέους δημιουργούς».

Το Cosmic Candy, η ταινία της οποίας ενέκρινε τη χρηματοδότηση και βρέθηκε στο στόχαστρο των επικρίσεων, «είναι μια ελληνογαλλική συμπαραγωγή, με σκηνοθέτη την Ρηνιώ Δραγασάκη. H ταινία έχει ήδη καλύψει το χρηματοδοτικό της πλάνο από ελληνικά και ξένα κεφάλαια, ενώ συγχρόνως έχει ήδη εξασφαλίσει την διανομή της στην Ελλάδα και στην Γαλλία», εξηγεί το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Η σκηνοθέτης «δραστηριοποιείται με συνέπεια στον κινηματογράφο από το 2001 και πραγματοποιεί την πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία το 2017. Έχει ήδη στο ενεργητικό της δύο εξαιρετικά επιτυχημένες ταινίες μικρού μήκους. Με την ταινία της ″Ο Μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ″ (2011) κερδίζει τρία βραβεία στο φεστιβάλ Δράμας και το βραβείο Καλύτερης Ταινίας μικρού μήκους από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (2012), ενώ συμμετέχει και βραβεύεται και σε πολλά άλλα διεθνή φεστιβάλ. Με την ταινία της ″Προαύλιο″ (2013), συμμετέχει και βραβεύεται σε πολλά φεστιβάλ με σημαντικότερη διάκριση την επιλογή της στο Φεστιβάλ Βερολίνου του 2014, όπου συμμετέχει στο πρόγραμμα 14 Plus Generation.

«Η Ρηνιώ Δραγασάκη τυγχάνει και κόρη του Γιάννη Δραγασάκη, νυν αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Δεν νομιμοποιείται ο αποκλεισμός της από οποιαδήποτε αξιολόγηση και δεν είναι θεμιτό να στοχοποιείται για την συγγενική της ιδιότητα» αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αναφέρει επίσης, όλους τους σκηνοθέτες για ταινίες των οποίων υπήρξε προέγκριση χρηματοδότησης στο πλαίσιο του βασικού προγράμματος και του προγράμματος για νέους σκηνοθέτες. «Πρόκειται για νέους, πολλά υποσχόμενους για το μέλλον του Ελληνικού κινηματογράφου δημιουργούς, οι οποίοι έχουν βραβευθεί ή επιδείξει σημαντικό έργο στις ταινίες μικρού μήκους», όπως τονίζει. Πρόκειται για τις ταινίες:

– Μήλο του Χρήστου Νίκου, 130.000 ευρώ, βασικό πρόγραμμα,

– Παρί του Σιαμάκ Ετεμαντί, 130.000 ευρώ, βασικό πρόγραμμα,

– Πλανόδιος Ράφτης της Λίζα Σόνια Κέντερμαν, 130.000 ευρώ, βασικό πρόγραμμα,

– Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη, 140.000 ευρώ, βασικό πρόγραμμα,

– Cosmic Candy της Ρηνιώς Δραγασάκη, 130.000 ευρώ, βασικό πρόγραμμα,

– Θερμοκήπιο του Νίκου Κρητικού, 110.000 ευρώ, Πρόγραμμα Νέοι Σκηνοθέτες,

– Memory Reloaded του Πάνου Παπά, 90.000 ευρώ, βασικό πρόγραμμα.