Ληστεία σημειώθηκε σήμερα σε σούπερ μάρκετ στην Κόρινθο όταν δύο άγνωστοι, φορώντας κράνη, μπήκαν στο πολυκατάστημα, και ο ένας εξ αυτών με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησε τους πελάτες και τους υπαλλήλους που βρίσκονταν στο ισόγειο, ενώ ο άλλος με την απειλή επίσης πιστολιού μπήκε σε γραφείο που βρίσκεται στον ημιώροφο του καταστήματος και απέσπασε από τον υπάλληλο άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.

Οι δύο δράστες διέφυγαν με δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία στη συνέχεια εγκατέλειψαν και επιβιβάστηκαν σε ΙΧ τύπου τζιπ. Καταδιωκόμενοι από αστυνομικούς εγκατέλειψαν και το τζίπ και τράπηκαν σε φυγή πεζοί. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται.

Παράλληλα, στο Δερβένι Κορινθίας συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 23 και 25χρόνων, οι οποίοι μαζί με έναν ακόμα ομοεθνή συνεργό τους, την περασμένη εβδομάδα μπήκαν σε σπίτι στη Λυγιά Κορινθίας και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικό ποσό.

Αρχικά οι συλληφθέντες προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα γιατί εκκρεμούσαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης και γιατί στην κατοχή του ενός εκ των δύο βρέθηκε ένα πιστόλι κινεζικής προέλευσης με εφαρμοσμένο το γεμιστήρα με ένα φυσίγγιο.

Η ίδια ομάδα είχε διαπράξει από τον περασμένο Μάιο 10 ακόμα διαρρήξεις σε σπίτια. Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από τα θύματά τους, ενώ πολλά από τα κλοπιμαία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.