Τη ζωτική σημασία του απόλυτου σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών στη συνολική προσπάθεια των Ηνωμένων Εθνών για προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης, δικαιοσύνης, ασφάλειας και ανάπτυξης, υπογράμμισε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη πρέσβης Αναστάσης Μητσιάλης, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Στο πλαίσιο της συζήτησης επί της 6ης ετήσιας έκθεσης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ο κ. Μητσιάλης εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδας στο έργο του Συμβουλίου, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα αποφάσεων όπως αυτών για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, την παράνομη διακίνηση γυναικών και παιδιών και το ασυμβίβαστο μεταξύ δημοκρατίας και ρατσισμού.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα της Ελλάδας για εκλογή στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την περίοδο 2013-2015, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της χώρας μας τόνισε ότι η Ελλάδα, έχοντας αποδεχτεί την πλειοψηφία των συστάσεων που έχουν κατατεθεί από άλλα κράτη-μέλη, είναι έτοιμη να συμβάλει εποικοδομητικά στο έργο του Συμβουλίου και στην ενίσχυση του κύρους και της αποτελεσματικότητάς του.

Τέλος, ο κ. Μητσιάλης επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει στόχο να προωθήσει τη συνεργασία του Συμβουλίου με ελληνικούς και διεθνείς Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς και επιπλέον προτίθεται να κάνει περαιτέρω βήματα στους τομείς της διαχείρισης της μετανάστευσης και των διαδικασιών ασύλου, δεδομένων των «Ηράκλειων», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα σ’ αυτούς τους τομείς.