Τη μεγαλύτερη προσφορά συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, με την ανάληψη υποστηρικτών δράσεων στις υπηρεσίες του Δήμου, για τη διατήρηση και ενδυνάμωση της συνοχής του κοινωνικού ιστού, ζήτησε από τους εθελοντές ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος τους ΣΠΑΠ κ. Γιώργος Πατούλης στην ανοικτή συζήτηση για τον προγραμματισμό και την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών το επόμενο διάστημα.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι δημιουργία ενός δικτύου εθελοντών που θα συνεισφέρει υποστηρικτικά στο Δήμο, βάσει των αναγκών της κάθε υπηρεσίας, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη για τον τόπο περίοδο, που οι αντοχές της κοινωνίας μας δοκιμάζονται.

«Τώρα είναι που η κοινωνία μας χρειάζεται το δικό σας περίσσευμα προσφοράς, τη δική σας συμπαράσταση και αλληλεγγύη» υπογράμμισε ο κ. Δήμαρχος, προσθέτοντας:«Σε μια εποχή που η Τοπική Αυτοδιοίκηση στερείται ακόμα περισσότερων πόρων και εργαζομένων για να μπορέσει να σκύψει πάνω στα ολοένα και αυξανόμενα κοινωνικά προβλήματα, η συμμετοχή των εθελοντών είναι η μόνη ελπίδα.»

Οι τομείς της πρόνοιας, του περιβάλλοντος, της παιδείας, της υγείας, του πολιτισμού και του αθλητικού προσφέρονται για συνεργασία του Δήμου και των εθελοντών.
Ο τομέας της πρόνοιας χρειάζεται περισσότερο από οπουδήποτε αλλού τη συνεργασία του Δήμου και των εθελοντών.
«Ανιχνεύστε στις γειτονιές σας ανήμπορους συμπολίτες μας που αναζητούν ένα χέρι βοηθείας και συνεργαστείτε με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου για το πώς μπορείτε να φανείτε αλληλέγγυοι τόνισε ο κ. Πατούλης.»
Επίσης – επισήμανε – ότι το περιβάλλον και ιδίως η καθαριότητα είναι ένα τομέας που χρειάζεται την εγρήγορση και συμμετοχή του εθελοντικού κινήματος, σημειώνοντας:
«Επενδύουμε σε μια πράσινη συμμαχία Δήμου και πολιτών για μια πόλη καθαρή και ανθρώπινη. Επίσης, οι αναδασώσεις στις οποίες συμμετέχει ο Δήμος, πολύ περισσότερο πλέον και ως Διοίκηση του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού και μία σειρά από άλλες ενδιαφέρουσες δράσεις του περιβάλλοντος ζητούν τη συμμετοχή σας.»

Παράλληλα η Δημοτική Αρχή ζήτησε από παρευρισκόμενους εθελοντές να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και ιδέες για όποιες παρεμβάσεις τους ενδιαφέρουν ή θεωρούν ότι χρειάζεται να συμβάλουν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. «Ως εθελοντές διακρίνεστε για την πηγαία θέληση για προσφορά και την ανιδιοτέλεια. Επενδύουμε στο περίσσευμα «θετικής ενέργειας» όλων σας στη δυναμική καθένας από εσάς και στη θέληση για προσφορά σε δράσεις και ενέργειες που προάγουν την κοινωνική αλληλεγγύη και ενισχύουν τη συνοχή της κοινωνία μας» κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Την συζήτηση συντόνισε ο αρμόδιος σε θέματα εθελοντισμού του Δήμου κ. Κώστας Νταλούκας. Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης κ. Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ν.Αλεπούς, Ν.Δούσης-Ρασσιάς, Αθ.Βλαχοπιώτης και Δ.Σμυρνής.