Η απάντηση του Προέδρου του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, σε παρατήρηση ασφαλισμένου ότι θα πρέπει να πληρώνουν το 80% του εισοδήματος τους για ασφαλιστικές εισφορές από το νέο έτος, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Η απάντηση δόθηκε σε ημερίδα στη Φλώρινα και σύμφωνα με την «Καθημερινή» ο κ. Τσακίρης φέρεται να απάντησε στον ασφαλισμένο ότι, «όποιος αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές σε συνδυασμό με την υπέρογκη φορολογία, και το θεωρεί πατριωτικό, ας πάρει την οικογένειά του κι ας πάει στη Βουλγαρία».

Ο κ. Τσακίρης μετά το θόρυβο που ξέσπασε, εμφανίστηκε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα» και υποστήριξε ότι τα όσα είπε παρερμηνεύτηκαν και μάλιστα αυτό που υποστήριξε είναι το ακριβές αντίθετο από αυτά που αποδίδονται.

Στην ουσία αυτό που εξήγησε στους ασφαλισμένους – όπως υποστήριξε – ήταν ότι αν επιλέξουν να μεταφέρουν την έδρα τους στη Βουλγαρία δεν πρόκειται ποτέ να πάρουν σύνταξη και παράλληλα θα διογκώνουν και το υπάρχον πρόβλημα του Ασφαλιστικού τους Ταμείου.

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη, οι αντιδράσεις των ασφαλισμένων είναι αδικαιολόγητες, καθώς με το νόμο Κατρούγκαλου που θα τεθεί σε ισχύ από την αρχή του νέου έτους το 90% των ασφαλισμένων θα πληρώνει εισφορές, μικρότερες από αυτές που πληρώνει σήμερα.