Πριβέ κλινικές τα στρατιωτικά νοσοκομεία

Σοβαρό πρόβλημα η πρόωρη αποχώρηση από το Σώμα


ΕΛΛΑΔΑ
15:02
24/09/2011
Πριβέ κλινικές τα στρατιωτικά νοσοκομεία
25
loading

Σε προθαλάμους ιδιωτικών ιατρείων έχουν μετατραπεί πολλές στρατιωτικές κλινικές, όπως προκύπτει από στοιχεία που συνέλεξε το υπουργείο. Σοβαρό πρόβλημα η πρόωρη αποχώρηση από το Σώμα και η συσσώρευση πλήθος γιατρών σε δημοφιλείς ειδικότητες.

Το ελληνικό Δημόσιο επί δεκαέξι χρόνια αναλαμβάνει τις σπουδές, την ειδίκευση και τη μετεκπαίδευσή τους στο εξωτερικό και εν συνεχεία τους στέλνει στην «αγκαλιά» της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Πρόκειται για τους στρατιωτικούς γιατρούς που δεν πληρώνουν αλλά μόνο πληρώνονται...

Δικαίως οι στρατιωτικοί γιατροί θεωρούνται η «ελίτ» της ιατρικής. Ενώ δεν πληρώνουν δεκάρα τσακιστή για τις σπουδές και τη μετεκπαίδευσή τους, όταν μπαίνουν στην παραγωγή δεν περιορίζονται απλώς στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Τους δίνεται η δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς επίσης να κάνουν και ακαδημαϊκή καριέρα...

Με όλα αυτά τα προνόμια οι στρατιωτικοί γιατροί ξεμυαλίζονται ευκολότερα. Φροντίζουν να αποστρατεύονται πιο γρήγορα χωρίς να έχουν κάνει απόσβεση του κόστους σπουδών και εξειδίκευσής τους. Μα και όσοι παραμένουν στο στράτευμα εκμεταλλεύονται προς όφελός τους τις δυνατότητες που τους παρέχουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Όπως αποκαλύπτεται σε σχετική έρευνα του υπουργείου Άμυνας, τα στρατιωτικά νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε πριβέ κλινικές για την εξυπηρέτηση της πελατείας των γιατρών! Τα στοιχεία, συγκλονιστικά και άκρως αποκαλυπτικά από πρόσφατη έρευνα που έκανε το υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», ενδεικτική είναι η περίπτωση του ΝΙΜΤΣ. Από τον κύκλο εργασιών όλων των στρατιωτικών νοσοκομείων προέκυψε ότι στα εξωτερικά ιατρεία του 424 της Θεσσαλονίκης και του 401 της Αθήνας το 2010 εξυπηρετήθηκαν 150.000 ασθενείς σε καθένα από αυτά, ενώ στο ΝΙΜΤΣ εξυπηρετήθηκαν μόνο 50.000 ασθενείς. Μάλιστα εκ των νοσηλευομένων στο ΝΙΜΤΣ το 35% είναι μη δικαιούχοι και οι μισοί από αυτούς προσήλθαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ως... έκτακτα περιστατικά, προφανώς δασκαλεμένοι από τους θεράποντες ιατρούς. Άλλωστε αποτελεί "κοινό μυστικό" στα στρατιωτικά νοσοκομεία ότι συγκεκριμένος αριθμός κλινών διατίθεται στους διευθυντές κλινικών προκειμένου να εξυπηρετήσουν ιδιώτες ασθενείς τους.

Προβλήματα από την πρόωρη αποστράτευση

Η Διεύθυνση Υγειονομικού παραδέχεται ότι: «Οι στρατιωτικοί γιατροί είναι υψηλής εξειδίκευσης και εμπειρίας, οι οποίοι ωστόσο για διαφόρους λόγους αποχωρούν πρόωρα από τον ενεργό Στρατό». Η αρμόδια Διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ υπογραμμίζει το πρόβλημα της πρόωρης αποχώρησης έχοντας υπόψη της ότι τα συγκεκριμένα στελέχη αποκτούν επιστημονική έμπειρα δέκα χρόνια μετά την αποφοίτησή τους από τη ΣΣΑΣ, έχοντας πια τον βαθμό του Ταγματάρχη.

Οπως τονίζεται στη σχετική μελέτη: «Ο μεγάλος αριθμός των αποχωρούντων πρόωρα στελεχών δημιουργεί προβλήματα. Η απώλεια εμπείρων στελεχών στην πιο παραγωγική ηλικία, για ένα υγειονομικό σύστημα είναι προφανώς αντιοικονομική και αντιπαραγωγική».

Σύμφωνα με την ίδια τη Διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ, η δυνατότητα της κατ' εξαίρεση ιδιωτικής άσκησης του επαγγέλματος στους στρατιωτικούς γιατρούς δημιουργεί τις εξής παρενέργειες:

Παρασύρονται σε αποστρατεία πρόωρα, αξιωματικοί στην πιο παραγωγική ηλικία (αντισυνταγματάρχες - συνταγματάρχες). Κάθε χρόνο ο αριθμός των στρατιωτικών γιατρών που αποστρατεύεται είναι μεγαλύτερος σε σύγκριση με όλων των άλλων Σωμάτων από τις παραγωγικές σχολές.

Νέοι Ιατροί (λοχαγοί - ταγματάρχες) μετά την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής προσλαμβάνονται σε ΑΕΙ ως λέκτορες, παραιτούμενοι από τις Ενοπλες Δυνάμεις χωρίς να υποχρεούνται σε εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων, εκμεταλλευόμενοι σχετική τροπολογία νόμου.

Αρνηση των Ιατρών (χρησιμοποιώντας κάθε είδους μέσον) να μετατεθούν ή να τοποθετηθούν σε θέσεις που τους στερούν οικονομικά οφέλη, είτε άμεσα είτε έμμεσα, με τη μορφή επαγγελματικών εμπειριών, επαφών και τίτλων, με έσχατο μέσο άρνησης την υποβολή παραίτησής τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

25
σχόλια
 1. avatar kar

  Τώρα ξύπνησαν , τώρα έμαθαν τι γίνεται στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Πρίν από 25 χρόνια στρατιωτικός γιατρός στο ΟΡΛ για να χειρουργήσει την κόρη μου ζήτησε 70000 δραχμές για την εγχείρηση στο στατιωτικό νοσοκομείο και 110000 αν γινόταν σε ιδιωτική κλινική γιατί θα πληρώναμε και τον αναισθησιολόγο. Τελικά έγινε η επέμβαση στο παίδων Πεντέλης και δεν πλήρωσα ούτε μια δραχμή από τους γιατρούς του Πεντέλης.Αν γινόταν αυτά πρίν από 25 χρόνια σήμερα θα κάνανε τα στρατιωτικά νοσοκομεία ιδιωτικές κλινικές όπως και τα νοσοκομεία.

 2. avatar eltassos

  ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΡΡΩΣΤΟς Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΕΘΑΛΠΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟς ΓΙΑΤΡΟΣ...Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΔΙΝΕ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ ΑΝ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΗΤΑΝ 100%...Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΠΑΙΡΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙ ΣΕ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΦΩΝΑΖΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ...ΕΤΣΙ ΕΒΓΑΖΑ ΚΑΙ ΓΩ ΖΑΡΤΖΗΛΙΚΙ ΤΟΤΕ..(Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟΜΑΘΕ ΠΟΤΕ) ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...ΑΝ ΔΕΝ ΕΔΙΝΑ ΤΑ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙΑ ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΥΤΤΑΖΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ...

 3. avatar diaforetikos

  Την έρευνα την έκανε το υπουργείο. Εάν έβγαλε αυτά τα συμπεράσματα και βρήκε παράνομους τι έκανε; Η δικαιοδοσία του υπουργείου είναι μόνο ερευνητική; Δεν τους πιστεύω λοιπόν γιατί θεωρώ ότι είναι κατευθυνόμενη έρευνα.

 4. avatar nikfil2007

  Η Ελλάδα διαθέτει τουλάχιστον 60.000 γιατρούς!!! Aριθμος 2 φορές περισσότερος
  από τις χώρες στην ΕΕ &1.5 φορά από την Ιαπωνια!!!
  Oι οποίοι έχουν εισόδημα από 3 (γνωστές) πηγές:
  - Δημόσια, Iδιωτικά η Στρατιωτικά Νοσοκομεία/Ασφαλιστικά ταμεία
  - Iατρεία τα οποία διαθέτουν & σύμφωνα με το νόμο
  - Μίζες όπως "Φακελάκια" & Bonus από Ιατρικούς επισκέπτες φαρμακ/κων
  & παρά φαρμακ/κων εταιρειων!
  Χωριά τα πλεονεκτήματα & προνόμοια πουν έχουν !
  Δεν μπορείς να έχειs έναν υπάλληλο με μέσο όρο 650 & 800ευρω, στον οποίο να απαγορεύεις
  να έχει 2 δουλειά & να του βάζεις ότι χαράτσι θες!!!! Eιδικά όταν έχεις κάποιους που έχουν 2
  & παραπάνω νόμιμα εισοδήματα!! Ας σταματήσουν αυτές η αδικίες επιτελους!! ΕΛΕΟΟΟΣ !!!!!!

 5. avatar liberty

  ...ψεμα 9ο : ( μεταθεσεις ) γινονται κανονικα και εσχατως αφορουν και εξωτικα μερη , οπως το Αφγανισταν -ψεμα 10ο : (ιδιωτικα ιατρεια) ειναι πλεον ισχυρη πλειοψηφια οι στρατιωτικοι ιατροι που δεν ασκουν ιδιωτικο επαγγελμα λογω της οικονομικης κρισης και λογω της αρνητικης σχεσης οικονομικου οφελους προς εξοδα και επιπλεον χρονου εργασιας
  σε βαρεθηκα , δε σχολιαζω αλλο.........

 6. avatar liberty

  ολα οσα γραφεις ειναι ψεματα, υποπτα κ κατευθυνομενα! δεν πρεπει να ξερεις κ πολλους στρατιωτικους γιατρους! ψεμα 1ο: πρόωρη αποχωρηση: πες μας εσυ που τα ξερεις τοσο καλα , ποσο γρηγοροτερα αποχωρουν σε σχεση με τους υπολοιπους στρατιωτικους και ποσα πρεπει να πληρωσουν γιανα αποχωρησουν προωρα ψεμα 2ο : δημοφιλεις ειδικοτητες - η πλειοψηφια παιρνει γενικες ειδικοτητες και ενα πολυ μικρο ποσοστο παιρνει'' δημοφιλεις'' ειδικοτητες ψεμα 3ο : το ελληνικο δημοσιο αναλαμβανει τις σπουδες επι 16 χρονια , σπουδαζουν στο ΑΠΘ για 6 χρονια , εσωκλειστοι σε στρατοπεδο και υπο αθλιες συνθηκες και στη συνεχεια κανουν ειδικοτητα οπως ολοι οι υπολοιποι ελληνες ιατροι , οι οποιοι ομως στη συνεχεια δε χρωστανε τιποτα - ψεμα 4 🙁 πληρωνονται και δε πληρωνουν ) πληρωνονται πολυ λιγοτερα απο οτι οι ιατροι του ΕΣΥ , ΙΚΑ κλπ , δε πληρωνονται εφημεριες , υπερωριες , απογευματινα ιατρεια και αν αποχωρησουν προωρα , πληρωνουν το υπολοιπο των δεσμευσεων τους που ανερχεται σε 30 χρονια καταναγκαστικα εργα , σε χρυσο...ψεμα 5ο : (μετεκπαιδευση στο εξωτερικο) μια ελαχιστη μειοψηφια παιρνει διοτι υποχρεουνται να υπηρετησουν επιπλεον το τριπλασιο του χρονου μετεκπαιδευσης και αν αποχωρησουν προωρα οπως λες , επιστρεφουν ατοφια την αποζημιωση εξωτερικου -ψεμα 6ο : (ακαδημαικη καριερα ) ειναι μετρημενοι στα δακτυλα του ενος χεριου αυτοι που εκαναν χρηση της τροπολογιας που αναφερεις- ψεμα 7ο (ΝΙΜΤΣ) υπηρετουν μονιμοι ιατροι του ΕΣΥ και ελαχιστοι στρατιωτικοι με 2ετη θητεια- ψεμα 8ο : (πριβε κλινικες , φακελακια) τα στρατιωτικα νοσοκομεια εξυπηρετουν κυριως δικαιουχους και οχι ιδιωτες-πελατακια απο τους οποιους δε νοειται να ζητησεις αμοιβη

 7. avatar nikfil2007

  Η Ελλάδα διαθέτει τουλάχιστον 60.000 γιατρούς!!! Aριθμος 2 φορές περισσότερος
  από τις χώρες στην ΕΕ &1.5 φορά από την Ιαπωνια!!!
  Oι οποίοι έχουν εισόδημα από 3 (γνωστές) πηγές:
  - Δημόσια,Iδιωτικά η Στρατιωτικά Νοσοκομεία/Ασφαλιστικά ταμεία
  - Iατρεία τα οποία διαθέτουν & σύμφωνα με το νόμο
  - Μίζες όπως "Φακελάκια" & Bonus από Ιατρικούς επισκέπτες φαρμακ/κων
  & παρά φαρμακ/κων εταιρειων!
  Χωριά τα πλεονεκτήματα & προνόμοια πουν έχουν !
  Δεν μπορείς να έχεις έναν υπάλληλο με μέσο όρο 650 & 800ευρω, στον οποίο να απαγορεύεις
  να έχει 2 δουλειά & να του βάζεις ότι χαράτσι θες!!!! Eιδικά όταν έχεις κάποιους που έχουν 2
  & παραπάνω νόμιμα εισοδήματα!! Ας σταματήσουν αυτές η αδικίες επιτέλους ΕΛΕΟΟΟΣ !!!!!!

 8. avatar ataxtoulis

  εκει και αν πρέπει να πεσει ψαλίδι

  1. avatar makaros

   Σε 6 Γιατρούς(μέχρι στιγμής) δεν άρεσε το σχόλιο σου!!!

 9. avatar Χρ.Δ

  Οπου και να κοιταξεις ειναι ολα σαπια.Ολοι "βολεμενοι"....

 10. avatar Gonzo

  Τη περειμένεις από κάποιους που ούτως η άλλως περνούν σύνταξη στα 45 τους....γελιοι...

 11. avatar 12below

  Γεια σας ρε "ήρωες" στρατιωτικοί με τις θυσίες σας για την πατρίδα!

  1. avatar eltassos

   ..αχρειαστοι ναναι..οταν ομως παει να σου κανει σκωληκοειδιτιδα να του τα πεις καταμουτρα...και φακελλακι θα δωσεις και ευχαριστω θα πεις...μην λεμε οτι θελουμε

   1. avatar 12below

    Δεν κατάλαβες νομίζω. Δε μιλάμε για ιδιώτες γιατρούς αλλά για στρατιωτικούς που χρησιμοποιούν την υποδομή και τον εξοπλισμό που πληρώνουμε όλοι μας για στρατιωτική χρήση για να περιθάλπουν σαν πασάδες πελάτες των ιδιωτικών ιατρείων τους.
    Το θέμα με το φακελάκι δεν κολλάει εδώ. Αλλά αν και πάλι έρθει ώρα να συζητήσουμε γι αυτό επέτρεψε μου να πιστεύω ότι δε θα το δώσω όπως δεν το έχω δώσει μέχρι σήμερα.

    1. avatar eltassos

     12ΜΠΙΛΟΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

     1. avatar makaros

      & τον στρατό ποιος τον συντηρεί??

   2. avatar Gonzo

    Εγώ έδωσα φακελάκι και επειδή πέθανε ο δικός μου άνθρωπος πήγα και το ζήτησα πίσω.και το pira

    1. avatar eltassos

     ...ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟ ΠΗΡΕς...?..ΒΡΕ ΑΘΕΟΦΟΒΕ

 12. avatar nickpireas

  Δεν μπορεί, εαν θέλουνε κάποια λύση θα υπάρχει...Ο Κος.μπεγλίτης τι λεει, αν λεει κάτι....

 13. avatar John Vog

  καποιους στρατιωτικους γιατρους σαφως τους αδικει το σχολιο γιατι σεβονται τη δουλεια τους, τους συναδελφους, τη στολή που φορανε και κυριως τον εαυτο τους... ομως για καποιοιυς αλλους ειναι μαλλον επιεικεστατο..
  το θεμα δεν ειναι μονο η προσωπική πελατεια αλλα και το κατα ποσο κανουν αυτο, για το οποιο τους σπουδασε και τους πληρωνει το κρατος δηλ. να εξυπηρετουν τους ενστολους απο το Στρατηγο μεχρι το Στρατιωτη... βεβαια δεν εχει καμια σημασια το επάγγελμα.. ειναι καθαρα θεμα χαρακτηρα του καθε ανθρωπου... οπως συμβαινει παντου.. ευτυχως παντως δεν νομιζω να ειναι η πλειοψηφια

 14. avatar makaros

  Ποσά βγάζει ένας νέος με μεταπτυχιακο & 3 γλώσσες στην Ελλάδα?? Ξέρεις?? ή απλά δεν σε συμφέρει
  να τα λες!?!
  Να σου πω εγώ! 350 σε δεληβερυ, 10ώρες/24ωρο, μέσα σε βροχίες & κρύα! Nύχτα η μέρα!!! & αυτό
  αν είναι τυχερός!!! Όχι στο νοσοκομείο με τη ζεστασιά & όταν δεν βλέπουμε κόσμο "αδερφή ξυπναμε
  όταν έχουμε κάτι σοβαρό" & την πέφτουν στα κρεβάτια!!
  Κάποιοι oμως έχουν τα κότσια & φεύγουν έξω!! Ενώ οι αγαπημένοι σου γιατροί καθοντε εδώ &
  περιμένουν τη μερίδα του λέοντος!!!
  & κάτι ακόμα γιανα τελιωνουμε... εγώ δεν μπαίνω σε κανενός τα παπούτσια!! Ας μπουν αυτοί &
  εσύ στα δικά μου μπας & μάθετε τι σημαίνει να αποκτάς κάτι με τίμιο ιδρώτα & θυσίες!!!
  Μου μαθατε τις αμερικανικές φράσεις & το παίζετε κάποιοι!!!

 15. avatar makaros

  Αν ήταν έτσι φίλε γιατί δεν πήγαν Αγγλία, με πολύ καλύτερες αποδοχές & συνθήκες αλλά περισσότερη δουλειά!!!
  Να σου πω εγώ γιατί!!
  Γιατί γνωρίζουν ότι & αυτοί ότι θα τα απολαμβάνουν σε λίγα χρόνια από τώρα!! Χωρίς πολύ δουλειά & αγώνα όπως θα έδιναν στο εξωτερικό!!! & μη μου λες ότι θα πας να γίνεις Γιaτρος, γιατί αν μπορούσες απλά θα το είχες κάνει ήδη!!! Μη ξεχνάμε 3 είναι οι καλύτερες θέσεις στην Ελλάδα: Γιατρός - Δικηγόρος & Δημ. Υπάλληλος!! Απλά ο γιατρός μπορεί να χαιρεται 2 από αυτές της 3, με αποτέλεσμα 60.000 (....) άτομα να το κυνηγούν!!!

 16. avatar Nikolaos

  Δεν αφήνουμε τίποτα στον αέρα!! Δυστυχώς ξέρω πολύ καλά πως δουλεύει το σύστημα υγείας, από πρώτο χέρι, επαγγελματικά & προσωπικά !!! Όσο για τα Βonus που λες “ ότι έχουν κόψει”,το μόνο που έγινε ήταν περιορισμοί & αυτό σε μερικές εταιρείες που είχαν πραγματικό πρόβλημα, OXI σε όλες!!! Ναι απέλυσαν κόσμο & απολύουν όπως σε όλο τον ιδιωτικό τομέα! Αυτό δεν σημαίνει ότι σταμάτησαν να υπάρχουν ιατρικοί επισκέπτες & Bonus!! Μη ξεχνάς ότι γενικεύω το θέμα! Ανέφερα ότι έχουμε υπερβολικά πoλλους, γιανά τους στηρίξει μια χώρα σαν την δική μας!!! Χρειαζόμαστε επιστήμονες στην Ελλάδα & όχι μόνο γιατρούς!!! Όλο το σύστημα υγείας είναι σάπιο & δεν μιλάω μόνο για φακελάκια. Οι δαπάνες που δικαιολογούν κάθε χρόνο τα νοσοκομεία για προμήθειες. Tα ιατρικά μηχανήματα που είναι 3πλασία από τη Σουηδία, τα οποία δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ! Τις εγχειρήσεις σε απόστρατους στρατιωτικούς για την ενίσχυση του “υδραυλικου τους συστήματος” με έξοδα του κράτους & αλλά τόσα που ούτε εμείς δεν ξέρουμε!!
  Πήγαινε & εσύ να γίνεις γιατρός λοιπoν, αν μπορείς φυσικά! Αν όχι τότε Βουλγαρία, Ρουμανία & Αγγλία διαθέτουν πτυχία σε τιμές ευκαιρίας!!! Μη μου λες όμως ότι οι Γιατροί στην Ελλάδα δεν βρίσκονται στις πλεονεκτικές θέσεις του δημοσίου, γιατί τότε κατεβάζεις το επίπεδο της συζήτησης!!!

 17. avatar makaros

  Όλα είναι διαλυμένα όχι μόνο το σύστημα υγείας! Συμωνω μαζί σου στο να σταματήσουν μερικοί να λαδώνουν
  για το παραμικρό όμως δεν υπήρξαν ΠΟΤΈ παραδειγματικές τιμωρίες & έτσι με το καιρό να έχουν γλυκαθεί
  τόσο με αποτέλεσμα που να έχει γίνει ο 3ος μισθός τους & να το απαιτούν πλέον! Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν σοβαροί γιατροί άξιοι! Αλλά υπάρχει μια τεράστια σκιά που τους καλύπτει!

 18. avatar makaros

  Πλάκα κανείς έτσι? Σε λίγο θα μας πεις πρέπει να λυπόμαστε & τους γιατρούς τώρα!!! Mήπως να κάνουμε
  & έρανο στο τέλος? Ti πλεονεκτήματα & προνόμια θες να μάθεις?? Μόνο απ'τα μπόνους που αναφέρει ο Νικόλαος πάνω, παίρνουν όπως λες & εσύ "Δωρεάν Διακοπές & διαμονή σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία" χωριά ποσά αλλά!!
  Στο θέμα που αναφέρει με τα ιατρικά μηχανήματα & της παράνομες χειρουργικές επεμβάσεις!! Γιατί δεν απαντάς ε?? Απ' ότι κατάλαβα μάλλον εσύ έχεις συμφέροντα & δεν σου αρέσει να ακούς την αλήθεια!!! Αλλά έτσι είναι όταν είναι κάποιος βολεμένος!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει