Διευκρινίσεις για τη σημερινή συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης, υπό τον κ. Μουζάλα έδωσε σήμερα το απόγευμα το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Κρήτης.

«Αναφορικά με τη σημερινή συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης, υπό τον αν. υπουργό, αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, για τη φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη, το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας διευκρινίζει, ότι η συνάντηση ζητήθηκε και έγινε στην Περιφέρεια από τον δήμαρχο Ηρακλείου και πρόεδρο της ΠΕΔ, Βασίλη Λαμπρινό, μετά από πρόταση του κ. Μουζάλα, στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Κρήτης, ο αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Ηρακλείου και οι δήμαρχοι των πρωτευουσών των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης».

Επίσης, το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας σημειώνει ότι: «Ουδεμία πρόσκληση δεν έγινε εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης σε βουλευτές ή άλλους θεσμικούς εκπροσώπους» και προσθέτει ότι «στη συνάντηση συμφωνήθηκε να γίνει μια νέα διευρυμένη συνάντηση με όλους τους δημάρχους της Κρήτης για την επιλογή των χώρων φιλοξενίας των προσφύγων».

Τέλος, τονίζει ότι «όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης στη δήλωσή του στα ΜΜΕ, η Κρήτη επωμίζεται το μερίδιο που της αναλογεί και ότι μέχρι τις 20 του Σεπτέμβρη θα υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση με όλους τους δημάρχους της Κρήτης για την καλύτερη διαχείριση των ανθρώπων που θα έρθουν στο νησί μας».