Μνημόνιο Πολιτιστικής Συνεργασίας υπεγράφη σήμερα μεταξύ της Αθήνας και του Πεκίνου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του γραμματέα της Επιτροπής Πεκίνου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Guo Jinlong, επικεφαλής πολυπληθούς αντιπροσωπείας, στο δημαρχιακό μέγαρο.

Ο Κινέζος αξιωματούχος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας, το πρωί είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη. Σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε τη συνεργασία του Πεκίνου-Αθήνας ως μοντέλο για τη συνεργασία της κινεζικής πρωτεύουσας με τις υπόλοιπες πόλεις και απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Καμίνη να επισκεφθεί το Πεκίνο το 2017.

Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις Αθήνας-Πεκίνου θα διευρυνθούν ακόμη περισσότερο, ενώ ανακοίνωσε ότι η κινεζική πρεσβεία στην Αθήνα σε συνεργασία με το κινεζικό υπουργείο Πολιτισμού σχεδιάζουν τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου στην ελληνική πρωτεύουσα.

Αναφερόμενος στις διακρατικές σχέσεις των δύο χωρών, τόνισε ότι η εμπορική και η οικονομική συνεργασία βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα επεκταθεί η συνεργασία και στον τομέα των επενδύσεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Καμίνης ευχαρίστησε για την πρόσκληση να επισκεφθεί το Πεκίνο και χαρακτήρισε ως γέφυρα των δύο πόλεων την κινεζική κοινότητα στην Αθήνα, με την οποία, όπως είπε, ο δήμος διατηρεί στενή σχέση και συνεργασία. Ακόμη, υπογράμμισε ότι η ελληνική πρωτεύουσα είναι έτοιμη να υποδεχθεί μεγάλες επενδύσεις.