Σε περίπου 60 ανέρχονται τα τμήματα σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης, τα οποία τελούν υπό κατάληψη, με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων Φοιτητικών Συλλόγων, που εναντιώνονται στην εφαρμογή του νέου νόμου για τις μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στο ΑΠΘ, οι καταλήψεις είναι περίπου 30. Από χθες προστέθηκε και το σύνολο των τμημάτων του ΤΕΙ, ενώ συνεχίζεται η κατάληψη στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το Συντονιστικό γενικών συνελεύσεων των Φοιτητικών Συλλόγων των καταλήψεων, οι κινητοποιήσεις θα έχουν διάρκεια, ενώ σε ό,τι αφορά την προστασία των υπό κατάληψη σχολών, ενόψει και των εκδηλώσεων των εγκαινίων της ΔΕΘ, το φοιτητικό κίνημα απευθύνει κάλεσμα σε εργαζόμενους και πολίτες, που θα διαδηλώσουν, να στηρίξουν με την παρουσία τους τον αγώνα τους, στους χώρους των καταλήψεων.

Το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πανελλαδική πορεία φοιτητών, από πανεπιστήμια όλης της χώρας που τελούν υπό κατάληψη, στις 4.30 από το Πολυτεχνείο. Η πορεία των φοιτητών θα ενωθεί με την πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων στην Καμάρα, και αργότερα με το κίνημα των “αγανακτισμένων”, που θα βρίσκεται στο Λευκό Πύργο. Το Πανελλαδικό Συντονιστικό των συνελεύσεων των καταλήψεων θα συνεδριάσει την προσεχή Κυριακή για να καθορίσει το μέλλον των κινητοποιήσεών του.

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκαν δύο πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, από την πλατεία Χημείου, η οποία κατέληξε στην Επιτροπή Ερευνών, όπου συνεχίζεται η κατάληψη, και του Συντονιστικού των γενικών συνελεύσεων Φοιτητικών Συλλόγων, που ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο και κατέληξε στο πανεπιστήμιο.