Οι αρτοποιοί δεν θα ανεβάσουν την τιμή στο ψωμί: Θα απορροφήσουμε την αύξηση του ΦΠΑ

«Οι τιμές παραμένουν σταθερές εδώ και μια οκταετία»


ΕΛΛΑΔΑ
14:30
03/06/2016
Οι αρτοποιοί δεν θα ανεβάσουν την τιμή στο ψωμί: Θα απορροφήσουμε την αύξηση του ΦΠΑ
6
loading

Σε διάψευση της είδησης ότι οι αλλαγές στους φόρους θα φέρουν ανατιμήσεις ως 42% στο ψωμί προχώρησε η Ομοσπονδία Αρτοποιών, διαβεβαιώνοντας ότι ο κλάδος θα απορροφήσει την αύξηση του ΦΠΑ αλλά και τις αυξήσεις με τις οποίες επιβαρύνονται οι πρώτες ύλες.

«Σε διάφορα δημοσιεύματα που αφορούν στις εν γένει αυξήσεις διαφόρων προϊόντων και υπηρεσιών, γίνεται μνεία για αύξηση στο ψωμί. Είναι γνωστό σε όλους ότι οι τιμές του άρτου και των αρτοπαρασκευασμάτων διαμορφώνονται ελεύθερα. Την ευθύνη για τον καθορισμό τιμής πώλησης έχει αποκλειστικά ο κάθε επιχειρηματίας αρτοποιός. Κανένας φορέας δεν έχει το δικαίωμα εκ του νόμου να προσδιορίσει τιμές πώλησης. Οφείλουμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε σαν επίσημο Δευτεροβάθμιο όργανο των Αρτοποιών όλης της Ελλάδας πως κάθε συνάδελφος αρτοποιός μεμονωμένα έχει την ευθύνη της τιμής πώλησης του ψωμιού», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Γνωρίζοντας όμως πολύ καλά την οικονομική κατάσταση του Έλληνα καταναλωτή και επιδεικνύοντας κοινωνική ευθύνη απέναντι του, ως εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, σας γνωρίζουμε ότι ουδεμία πρόθεση υπάρχει για αύξηση στην τιμή του ψωμιού και των προϊόντων αρτοποιίας», επισημαίνεται.

Οι αρτοποιοί υπογραμμίζουν επίσης ότι «οι τιμές άρτου, αρτοσκευασμάτων και αρτοπαρασκευασμάτων που διατίθενται στα αρτοποιεία παραμένουν σταθερές εδώ και μια οκταετία».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Fournaris

  Όπως ειπα , κακό θα ηταν να σκέφτεστε πριν μιλήσετε . Ο ελληναρας που τα ισοπεδώνει ολα . Μια μικρομεσαία επιχείρηση πρέπει να κόβει αποδείξεις για τα παντα . Για να καλύψει τα έξοδα της κ φυσικα την χασούρα της που δεν υπαρχει τρόπος να δικαιολογηθεί . Η ημιμάθεια ειναι οτι χειρότερο !!

 2. avatar Θάνος

  Μαζί με την απορρόφηση του ΦΠΑ έχετε απορροφήσει και την ταμιακή μηχανή, απόδειξη κόβετε μόνο αν δείτε φάτσα που δεν την ξέρετε.

 3. avatar fournaris

  Να ξέρατε πόσο κουλό είναι αυτό που λέτε...

 4. avatar ogun

  οι τιμές παραμένουν σταθερές, η φρατζόλα όλο και αδυνατίζει. πως γκενεν αυτό??

  1. avatar mpampis1

   Αυτό ακριβώς. Απορροφώντας το ΦΠΑ θα απορροφήσουν και μερικά γραμμάρια ζύμης ...

   1. avatar Μιμικουλη ς

    ζυμης;;;; χημικων διογκωτικων θελεις να πεις μαλλον.....γιατι ολοι οι ελληνες αρτοποιοι δεν πουλανε ψωμι με μαγια -αλευρι, αλλα αλευρι-κερι μαζι με επικινδυνα χημικα φουσκωτικα [...]

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει