Το «πράσινο φως» άναψε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για την διαβίβαση στις Κυπριακές αρχές της δικογραφίας  που έχει σχηματιστεί από την 10η τακτική ανακρίτρια σε βάρος του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και στενών συνεργατών του και αφορά την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας.

Ο Άρειος Πάγος έβαλε τη σφραγίδα του στην απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με την οποία οι δικαστές είχαν πει «ναι» στο αίτημα των δικαστικών αρχών της Κύπρου για τη διαβίβαση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί στην χώρας μας για την επίμαχη υπόθεση στην οποία φέρονται να πρωταγωνιστούν εκτός από τον επιχειρηματία και οι στενοί του συνεργάτες Μάρκος Φόρος και  Ευθύμιος Μπουλούτας. Την ίδια ώρα το Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου απέρριψε το αίτημα του Ανδρέα Βγενόπουλου  για αναίρεση της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άρειος Πάγος έχει συναινέσει στην έκδοση στην Κύπρο των Μάρκου Φόρου και Ευθύμιου Μπουλούτα , οι οποίοι, ωστόσο,  καταζητούνται.