Συνεχίζουν τις 48ωρες απεργίες οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

Συγκέντρωση αύριο στις 10:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος


ΕΛΛΑΔΑ
12:33
30/05/2016
Συνεχίζουν τις 48ωρες απεργίες οι εργαζόμενοι στα λιμάνια
1
loading

Στις επάλξεις παραμένει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, συνεχίζοντας τις 48ωρες απεργίες, ενάντια «στο ξεπούλημα των Λιμανιών». Αύριο οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10 στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Σύνταγμα.

«Η Κυβέρνηση, παρά τις δηλώσεις ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των εργαζομένων και παρά τις διαβεβαιώσεις περί αποδοχής των αιτημάτων μας σε επίπεδο Πρωθυπουργού, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη υλοποίησης της διασφάλισης σταθερών και ασφαλών θέσεων εργασίας» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ.

Η ΟΜΥΛΕ αναφέρει ότι στη συνάντηση που έγινε χθες «η Κυβέρνηση αρκέστηκε σε αναγγελία νέας κοινής δήλωσης των Υπουργών Εργασίας και Ναυτιλίας περί αναγκαιότητας της διασφάλισης των εργασιακών μας σχέσεων. Αυτό, όμως, όπως είναι αυτονόητο, δεν αρκεί. Εδώ τα ζητήματα είναι συγκεκριμένα και απαιτούν συγκεκριμένες λύσεις. Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, αλλά συγκεκριμένες νομοθετικές πράξεις. Αυτό για μας είναι απαιτούμενο και αυτό επιβάλλεται να πράξει η Κυβέρνηση για τους εργαζόμενους στους ΟΛΠ και ΟΛΘ».

Η Ομοσπονδία έστειλε εξώδικη επιστολή με την οποία ζητάει «να απόσχουν από κάθε πράξη πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ και πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης, γιατί υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες». Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι εκκρεμότητες είναι:

-Έγκριση πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, τόσο της χώρας μας, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουμε καταθέσει σχετική καταγγελία στις επιτροπές αυτές.
-Δεν έχει ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο η Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και Ελληνικού Δημοσίου.
-Εκκρεμεί απόφαση επί της ενστάσεως που έχουμε κάνει στην αρχική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Η εξασφάλιση των εργασιακών σχέσεων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, εκτός από πράξη δικαιοσύνης, αποτελεί στέρεο έδαφος για την αναπτυξιακή πορεία των δύο λιμανιών και προς αυτή την κατεύθυνση είναι σκόπιμο και χρήσιμο να βοηθήσουν οι πάντες» τονίζουν σε σημερινή κοινή ανακοίνωσή τους οι υπουργοί Εργασίας και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργος Κατρούγκαλος και Θοδωρής Δρίτσας, αντίστοιχα.

Oι κκ. Δρίτσας και Κατρούγκαλος προσθέτουν επίσης ότι «σταθερή βούληση και επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η διατήρηση των σταθερών και ασφαλών σχέσεων εργασίας στο "νέο περιβάλλον», με βάση την ισχύουσα νομοθεσία».

Όπως τόνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος «τα συναρμόδια υπουργεία θα πρέπει να θωρακίσουν τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, καθώς εγκυμονούνται κίνδυνοι στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στα δύο λιμάνια μετά τις ιδιωτικοποιήσεις και κάλεσε την κυβέρνηση πέραν από τις καλές προσθέσεις να προχωρήσει στην υπογραφή κανονιστικής πράξης για τα εργασιακά». «Αν δεν υπάρξουν διασφαλίσεις, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να σταματήσουμε» πρόσθεσε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Μογλης

    Εμ...2000 καθαρά μισθό έχετε τουλάχιστο ....!!!! Κ τόσα χρονια το 1/5 παραγωγής είχε ο όλπ ...σε σχέση με κόσκο κλπ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει