Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής, με αφορμή δημοσιεύματα περί παράλληλης με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, επεξεργασίας φορολογικού νομοσχεδίου απέστειλε σχετική επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Με την επιστολή του ο κ. Αλεξανδρής ζητεί από τον κ. Τρύφωνα να ενημερώσει αμελλητί το δικηγορικό σώμα, «εάν όντως υφίσταται επεξεργασμένο φορολογικό νομοσχέδιο ή έστω προσχέδιο και, σε μια τέτοια περίπτωση, να μας κοινοποιήσετε το πλήρες κείμενό του, ώστε να διαμορφώσουμε τις παρατηρήσεις και προτάσεις μας επ’ αυτού».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Αλεξανδρή έχει ως εξής:

«Εν μέσω διατηρήσεως της μακροχρόνιας, πλέον, εκκρεμότητος αποκρυσταλλώσεως του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ως προς το οποίο έχουμε σταθερά εκφράσει τις αντιρρήσεις μας αναφορικά με τις κυοφορούμενες αλλαγές, με στιβαρή και αναπάντητη έως σήμερα επιχειρηματολογία, παρατηρούμε με έκπληξη ότι αναπτύσσεται έντονη φημολογία περί παράλληλης επεξεργασίας και φορολογικού νομοσχεδίου. Επειδή ο αιφνιδιασμός και οι ταχείες διαδικασίες δεν ευνοούν τον γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο, αναγκαίες προϋποθέσεις για να αποφεύγονται ρυθμίσεις αντίθετες στη νομιμότητα και επιβαρυντικές για την κοινωνία, παρίσταται σκόπιμο, αλλά και αναγκαίο, να πληροφορηθούμε το συντομότερο δυνατό την ύπαρξη ή μη τέτοιου φορολογικού νομοσχεδίου ή προσχεδίου και, σε θετική περίπτωση, το ακριβές περιεχόμενο αυτού.

Κατόπιν τούτων, σας καλούμε να μας ενημερώσετε αμελλητί εάν όντως υφίσταται επεξεργασμένο φορολογικό νομοσχέδιο ή έστω προσχέδιο και, σε μια τέτοια περίπτωση, να μας κοινοποιήσετε το πλήρες κείμενό του, ώστε να διαμορφώσουμε τις παρατηρήσεις και προτάσεις μας επ’ αυτού».