Τα αλλεπάλληλα δηµοσιεύµατα και οι συνεχείς αναφορές του διεθνούς Τύπου για την Ελλάδα και την κρίση που την ταλανίζει έχουν «ξεσηκώσει» τους Έλληνες της οµογένειας, στις ΗΠΑ, µε αποτέλεσµα να αυξάνονται γεωµετρικά όσοι επιλέγουν φέτος ως προορισµό διακοπών τη γενέτειρα τους.

Η τάση γιγαντώνεται ολοένα και περισσότερο, αφού ο ένας παρακινεί τον άλλον. Μάλιστα, οι Ελληνοαµερικανοί προτρέπουν τους Αµερικανούς φίλους τους να συνεισφέρουν και αυτοί, επιλέγοντας τη χώρα µας για τις διακοπές τους. Οπως λένε οι ίδιοι οι οµογενείς, η προσοχή τους φέτος είναι στραµµένη στην Ελλάδα περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Υπάρχει τάση των Ελληνοαµερικανών να επισκεφτούν την Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι, διαβεβαιώνει και ο Σταύρος Βουγιουκλάκης , ασφαλιστής στο Λονγκ Αϊλαντ, ο οποίος έχει έρθει στην Ελλάδα ήδη δύο φορές από τον Μάιο και σκοπεύει να… τριτώσει τις επισκέψεις του τον επόµενο µήνα.

«Οι Έλληνες της οµογένειας πάντοτε κοιτούσαν πώς να βοηθήσουν τον τόπο τους από το υστέρηµά τους. Και σήµερα υπάρχει µεγάλη διάθεση να βοηθήσουν την πατρίδα. Ζω 30 χρόνια στην Αµερική, νέα για την Ελλάδα δεν διάβασα ποτέ στους ”New York Times”. Τώρα, διαβάζω κάθε µέρα! Αγωνιούµε. Ο Ελληνισµός είναι τρόπος σκέψης», συμπληρώνει ένας ακόμα ομογενής.

Πάντως, σύµφωνα µε στοιχεία του ΣΑΕ για το καλοκαίρι του 2010 που αφορούν ταξίδια οµογενών στην Ελλάδα που ζουν στις πολιτείες Νέας Υόρκης, Σικάγου, Ατλάντας, Τορόντο και Μόντρεαλ, καταγράφηκαν 614.000 επισκέψεις κατά τους µήνες Απρίλιο έως Οκτώβριο.

«Φέτος εκτιµώ ότι θα έχουµε µια αύξηση τουλάχιστον της τάξεως του 20%. Θα επισκεφθούν την Ελλάδα πολλοί περισσότεροι οµογενείς συµπαρασύροντας Αµερικανούς φίλους µε σκοπό να ενισχύσουν την οικονοµία της χώρας και να αναστρέψουν την αρνητική εικόνα που προβάλλεται από τα ΜΜΕ εδώ», εξηγεί στο «Εθνος της Κυριακής» ο Θόδωρος Σπυρόπουλος, πρόεδρος του Συµβουλίου Απόδηµου Ελληνισµού των ΗΠΑ.