Συζητήσεις και αντιδράσεις προκαλεί η παράσταση «Ισορροπία του Nash» που ανεβαίνει στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, η οποία βασίζεται και σε σημεία του βιβλίου του Σάββα Ξηρού με τίτλο «H Μέρα Εκείνη – 1.560 ώρες στην Εντατική», αλλά και στα πρακτικά της δίκης της «17 Νοέμβρη». Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της παράστασης, «με αφορμή τους Δίκαιους του Αλμπέρ Καμύ, λογοτεχνικά κείμενα, αλλά και την υπόθεση της 17 Νοέμβρη, η Πηγή Δημητρακοπούλου με την ομάδα της επιχειρούν τη σύνθεση ενός νέου έργου για τους αξιακούς κώδικες των ανθρώπων, τη δικαιοσύνη, την αυτοδικία και την τρομοκρατία στην πρόσφατη ελληνική ιστορία». «Προτείνω ο Σάββας Ξηρός να κληθεί ως τιμώμενος ομιλητής στο Κοινοβούλιο . Είναι κρίμα να μην ερχόμαστε πρωτογενώς σε επαφή με τη σκέψη του», σχολίασε στον λογαριασμό του στο Twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Και ο Γιώργος Βουλγαράκης, σε ανάρτηση του στο Twitter, σχολίασε: «Το Εθνικό ανεβάζει έργο που βασίζεται στο βιβλίο του τρομοκράτη Σάββα Ξηρού. Άντε και στο Ηρώδειο ως δείγμα παγκόσμιου πολιτισμού».

«Το Νόμπελ προτείνω να μη δοθεί στους νησιώτες μας που σώζουν ανθρώπους, αλλά στον… Σάββα Ξηρό! Σα δεν ντρεπόμαστε», έγραψε από την πλευρά της η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ.