Στο πένθος βρίσκεται σήμερα όλο το… Λασίθι εξαιτίας του θανάτου της 4χρονης Μελίνας από τη Νεάπολη που χθες τα ξημερώματα άφησε την τελευταία της πνοή στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ μετά από εγχείριση ρουτίνας. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σε Ιερό Ναό της Νεάπολης στις 12 το μεσημέρι ενώ αναμένεται να παρευρεθουν οι συγγενείς, οι φίλοι και πλήθος κόσμου.

Δεν «έδειξε» κάτι η νεκροψία – Αναμένοντας τις υπόλοιπες εξετάσεις

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε χθες λίγο μετά τις 9 το βράδυ η νεκροψία – νεκροτομή που διατάχθηκε για να βρεθούν τα αίτια του θανάτου της 4χρονης Μελίνας. Παρόν στην διαδικασία ήταν και η τεχνική σύμβουλος που έχει ορίσει η οικογένεια του άτυχου κοριτσιού για να ερευνήσει το θέμα. Η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει για τη νεκροψία ότι: «Η νεκροψία – νεκροτομή η οποία ολοκληρώθηκε στις 21:15 στις 2/12/2015 δεν μπορεί να προσδιορίσει τα ακριβή αιτία θανάτου, χωρίς τα αποτελέσματα των τοξικολογικών  και ιστολογικών  εξετάσεων οι οποίες έχουν παραγγελθεί». Παράλληλα τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση ότι: «Η Διοίκηση του Νοσοκομείου θα διερευνήσει εις βάθος το τραγικό αυτό συμβάν και απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στους γονείς και στην οικογένεια του νηπίου».

Η οικογένεια ακολουθεί την… δικαστική οδό

Αποφασισμένη να μάθει όλη την αλήθεια για τις συνθήκες του θανάτου της άτυχης Μελίνας εμφανίζεται η οικογένειά της πού από την πρώτη στιγμή όρισε τεχνικό σύμβουλο στην υπόθεση, όπως αναφέρει το cretapost.gr. Παράλληλα, νωρίς χθες το απόγευμα ο πατέρας της 4χρονης μαζί με το δικηγόρο της οικογένειας Μανόλη Δαμανάκη κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες, αν υπάρχουν, για τον άδικο χαμό της Μελίνας.

Το χρονικό της τραγωδίας

Την Κυριακή το πρωί η 4χρονη Μελίνα από τη Νεάπολη εισήχθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργείο για «κρεατάκια». Αρχικά η 4χρονη Μελίνα πέρασε από προεγχειρητικό έλεγχο όπου, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα. Την Δευτέρα το άτυχο κοριτσάκι εισάγεται για το προγραμματισμένο χειρουργείο για «κρεατάκια» με τους γιατρούς να προχωρούν στην αφαίρεσή τους και στην τοποθέτηση σωλήνων στα αυτιά. Κατά την διάρκεια της ανάνηψης η 4χρονη Μελίνα παρουσίασε επιπλοκές με τους γιατρούς να την διασωληνώνουν ξανά και να την μεταφέρουν σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ. Στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης το 4χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία της πνοή.