Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης συνάντηση του υφυπουργού, Ντίνου Ρόβλια, με εκπροσώπους των εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης (τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παύλο Δραγκόλα και τον Γενικό Γραμματέα ΠΟΕ ΔΕΥΑ Αχιλλέα Μητράκο), οι οποίοι εκπροσωπούν 6.500 εργαζομένους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ άλλων ο κ. Ρόβλιας κατέστησε σαφές ότι πρέπει να εξορθολογήσουμε τις αποδοχές που προκαλούν την κοινωνία και ότι είναι άδικο να υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές στις αποδοχές των εργαζομένων, αναφερόμενος στις περιπτώσεις αδικαιολόγητα μεγάλων αποδοχών εργαζομένων σε Δημοτικές Επιχειρήσεις και μάλιστα σε υπερχρεωμένους Δήμους.

Ο κ. Ρόβλιας υπογράμμισε ότι οι Δήμοι που δεν έχουν ανταποκριθεί στο έγγραφο του υπουργείου και δεν έχουν στείλει τα στοιχεία της μισθοδοσίας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους θα υποχρεωθούν να το κάνουν άμεσα.

Μετά τη συγκέντρωση όλων των στοιχείων θα υπάρξει συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο ανήκει η αρμοδιότητα των δαπανών.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ ΔΕΥΑ επισήμαναν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων λαμβάνει δίκαιες αμοιβές αναλογικά με την εργασία που προσφέρει και ότι μόνο για ακραίες περιπτώσεις πολύ υψηλών αποδοχών μπορεί να τίθεται θέμα.