Την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης, έτσι ώστε να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου της συντήρησης ρεμάτων και χειμάρρων της περιοχής, το οποίο είναι επιτακτικό και αναγκαίο για την ασφάλεια των κατοίκων, περιμένει ο δήμος Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης, όπως δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9 fm, ο δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Ο κ. Δεμουρτζίδης είπε ότι εδώ και καιρό έχει εξασφαλιστεί ένα ποσό της τάξης των 900.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά μέχρι στιγμής, παρά την πρόσφατη επιστολή προς τον τότε αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, το θέμα της δημοπράτησης του έργου δεν έχει προχωρήσει.

«Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ψάχνουμε να βρούμε έναν τρόπο να ξεκινήσει το έργο, το οποίο αφορά απαραίτητες εργασίες, που πρέπει να γίνουν άμεσα», ανέφερε ο κ. Δεμουρτζίδης, ο οποίος προσέθεσε ότι αμέσως μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης, θα σταλεί επιστολή προς τον νέο αρμόδιο υπουργό.

«Κοιτάμε να δούμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να προστατεύσουμε τις περιουσίες των κατοίκων», σημείωσε ο κ. Δεμουρτζίδης, ο οποίος συμπεριέλαβε στα έργα, για τα οποία αναζητείται η διαδικασία δημοπράτησης, και την προϋπολογισμού 3,8 εκ. ευρώ κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων στην περιοχή της Νικόπολης.

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά εξέφρασε τη δυσφορία για τις καθυστερήσεις, που προκαλούνται εξαιτίας της διαδικασίας και εξέφρασε την άποψη ότι «αυτά τα έργα τέτοιας μεγάλης έκτασης πρέπει να τα κάνει η πολιτεία».