Η μεταναστευτική και προσφυγική κρίση και η κατάσταση που διαμορφώνεται στις τοπικές κοινωνίες των νησιών και της παραμεθορίου βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος που άρχισε πριν λίγο.

Στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί δήμαρχοι των περιοχών που αντιμετωπίζουν προβλήματα από το τεράστιο κύμα προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα έχουν προσκληθεί οι δήμαρχοι: Λέσβου Σπύρος Γαληνός, Χίου Μανώλης Βουρνούς, Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, Οινουσσών Στέφανος Βογιατζής, Καλύμνου Γιάννης Γαλούζης, Λέρου Μιχάλης Κόλιας, Αγαθονησίου Βαγγέλης Κοττορός, Κω Γεώργιος Κυρίτσης, Ρόδου Φώτηςς Χατζηδιάκος, Χάλκης Μιχάλης Πατρός, Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας και Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης.

Στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί επίσης η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας.

«Δια της συνεργασίας του Κεντρικού Κράτους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να βρεθούν οι λύσεις στο τεράστιο αυτό πρόβλημα για την χώρας μας», αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης σε επιστολή του προς τους δύο αναπληρωτές υπουργούς και συμπληρώνει ότι είναι απολύτως απαραίτητη η παρουσία τους στη συνεδρίαση.

ΚΕΔΕ ΚΕΔΕ ΚΕΔΕ ΚΕΔΕ ΚΕΔΕ ΚΕΔΕ