Την κατάσχεση 9.610.000 λαθραίων τσιγάρων στον Πειραιά ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της στρατηγικής ελέγχων που έχει αναπτύξει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, για την αντιμετώπιση των διασυνοριακών κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, ενημερώνει για την επιτυχία του Τμήματος Πληροφοριών Παραποιημένων και Δίωξης του Ε΄ Τελωνείου Πειραιά, το οποίο, την Τετάρτη 19 Αυγούστου, στα μέσα της θερινής περιόδου, με την αξιοποίηση του Ηλεκτρονικού Συστήματος Ανάλυσης Κινδύνου των Τελωνείων (ICISNET), προέβη σε δέσμευση ενός εμπορευματοκιβωτίου με λαθραία τσιγάρα, το οποίο για την παραπλάνηση των τελωνειακών αρχών, είχε δηλωμένο περιεχόμενο ενδύματα και εμφανιζόταν να έχει προορισμό την Ελλάδα.

Κατά την καταμέτρηση διαπιστώθηκε ότι το εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 9.610.000 τεμάχια τσιγάρα που φέρουν τα εμπορικά σήματα EMAIL, GR, GOLD MOUNT και PALACE, με αναλογούντες δασμούς και φόρους πλέον του 1.758.464,69 ευρώ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.