Με ένα νεφρό και σοβαρά προβλήματα υγείας, ένα 12χρονο παιδί ξεκίνησε από το Αφγανιστάν με την οικογένειά του το ταξίδι της προσφυγιάς, το οποίο όμως σταμάτησε στη Θεσσαλονίκη, όπου κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του.

Ο Hafiz, όταν ήταν μόλις πέντε ετών, αρρώστησε πολύ βαριά και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έχει μόνο ένα νεφρό. Παρ’ όλα αυτά, στην ηλικία των 12, ξεκίνησε πριν από περίπου έναν μήνα από το Αφγανιστάν με τον αδερφό του, τη θεία του και τα ξαδέρφια του με προορισμό τη βόρεια Ευρώπη. Ωστόσο ενώ περνούσε από την Τουρκία προς τη Μυτιλήνη, έχασε τα φάρμακα και τη συνταγή του και όταν έφτασε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη, στις 13 Αυγούστου, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με τους εθελοντές της ομάδας «Refugee Solidarity Movement Thessaloniki» διαπιστώθηκε ότι η καρδιά του δεν χτυπούσε καλά, τα πνευμόνια του δεν δούλευαν σωστά και η πίεσή του είχε ανέβει πάρα πολύ και έτσι κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ κατάφεραν να κρατήσουν σταθερή την κατάστασή του.

«Οι γιατροί μάς είπαν πως αν συνέχιζε το ταξίδι δεν θα μπορούσε να μείνει στην ζωή ούτε 24 ώρες. Ο Hafiz έχει καρδιακή ανεπάρκεια, πνευμονική ανεπάρκεια, και πολύ υψηλή πίεση- μεταξύ πολλών άλλων» ανέφερε ο Αμίρ από την ομάδα, προσθέτοντας ότι η υπόλοιπη οικογένεια, 4 μικρά παιδιά, 3 γυναίκες και 2 άντρες βρίσκονται στο σπίτι ενός από τους εθελοντές.