Με ένα μακροσκελές μήνυμά του στο Facebook ο διάσημος αμερικανός σκηνοθέτης, Όλιβερ Στόουν, ένθερμος υποστηρικτής του Αλέξη Τσίπρα, προτείνει σε όλους να διαβάσουν το άρθρο με τίτλο «Germany is Bluffing on Greece» (Η Γερμανία μπλοφάρει με την Ελλάδα) του Μαρκ Βάισμπροτ, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο εξηγεί καλύτερα το τι ακριβώς συμβαίνει με την ελληνική κρίση.

Αρχικά, ο Στόουν εξηγεί τους λόγους για τους οποίους είχε καιρό να γράψει κάτι στο facebook, αφού για έξι μήνες βρισκόταν στη Γερμανία και τη Χαβάη για τις ανάγκες των γυρισμάτων της νέας του ταινίας για τον Έντουαρντ Σνόουντεν.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι γνώρισε πριν δύο χρόνια τον Αλέξη Τσίπρα στην Κροατία.

Κατακεραυνώνει λοιπόν την Αμερική -«αν κρίνουμε από την επαίσχυντη ιστορία μας στην Ελλάδα» σχολιάζει ο Στόουν -, μιλά «για την προδοσία του Τσόρτσιλ στον εμφύλιο», την υποστήριξη του Νίξον στην δικτατορία του ’67, φέρνει ως παράδειγμα το «Z» του Κώστα Γαβρά και καταλήγει: «Είναι καθαρό πως δεν υπήρξε ποτέ μια ελληνική κυβέρνηση την οποία ο κόσμος μπορούσε να σεβαστεί – μέχρι τώρα».

«Λέω “Ζήτω ο Τσίπρας!”, “Ζήτω μια νέα Ελλάδα!” – και μην πιστεύετε ό,τι διαβάζετε στα αμερικανικά ΜΜΕ. Το μόνο που ελπίζω είναι πως η Ευρώπη θα διαχωρίσει τη θέση της από τους ιμπεριαλιστικούς μας στόχους» καταλήγει η ανάρτηση του Όλιβερ Στόουν.

 

olistaoasnd