Τους νόμους που έχουν ψηφιστεί, τη νέα τεχνολογία και τις δυνατότητες του εισπρακτικού μηχανισμού αξιοποιεί το επιχειρησιακό σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής, είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς σημειώνοντας πως είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ένα τέτοιο σχέδιο στη Ελλάδα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Κουσελάς τόνισε πως το νέο σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής είναι ολοκληρωμένο ενώ υπάρχουν και καινοτομίες.

Επανέλαβε πως τα στελέχη των εφοριών που δεν θα επιτυγχάνουν τους στόχους τους θα έχουν επιπτώσεις και επισήμανε πως το υπουργείο παρακολουθεί καθημερινά με ημερήσιο δελτίο αναφοράς ποιες ΔΟΥ έκλεισαν και ποιές διασταυρώσεις.

Ο κ. Κουσελάς ανέφερε επίσης πως αν πετύχει η κυβέρνηση τους στόχους της σε σχέση με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, θα μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές.

Είπε επίσης πως το δεύτερο εξάμηνο θα υπάρξει αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ανάλογα με τις ιδιομορφίες της κάθε περιοχής.

Υπογράμμισε επίσης πως έως το τέλος Ιουνίου θα είναι έτοιμη η φοροκάρτα.

Για τους ελέγχους στην αγορά καυσίμων είπε πως είναι καθημερινοί. Σημείωσε πως πλαφόν στις τιμές των καυσίμων έχει επιβληθεί δύο φορές όταν διαπιστώθηκε πως υπήρχε αισχροκέρδεια επισημαίνοντας ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική με το πλαφόν».