«Κάτσε κάτω από τη μπάρα» συνήθιζε να φωνάζει στους αρσιβαρίστες του ο Χρήστος Ιακώβου και τα μάτια όλων των Ελλήνων καρφώνονταν στο πρόσωπό του. Οι επιτυχίες του έκαναν το γύρο του κόσμου και δεν άφηναν κανέναν ασυγκίνητο.

Ο διεθνής Τύπος μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για μία μικρή χώρα που κατάφερνε να σαρώνει τα μετάλλια στην Άρση Βαρών. Μέχρι το σκάνδαλο ντόπινγκ. Τότε, η εικόνα που είχε επιδείξει η χώρα μας άρχισε να πέφτει στα… χαμηλά.

Αθλητές στιγματίστηκαν και ο Χρήστος Ιακώβου βρέθηκε να απολογείται στον Εισαγγελέα για τις προπονητικές του ενέργειες. Μέχρι που αποτέλεσε παρελθόν από την Εθνική ομάδα Άρσης Βαρών.

Όπως έχει πει ο ίδιος, εκείνη την περίοδο σκέφτηκε πολύ σοβαρά να εγκαταλείψει την Ελλάδα. Τον κράτησε η αγάπη του κόσμου στην Ελλάδα.

Σήμερα, ο Χρήστος Ιακώβου, έχει αφήσει πίσω του τον αθλητισμό. Είχε ασχοληθεί με το «winners» του. Ένα εστιατόριο – μεζεδοπωλείο στην «καρδιά» της Νέας Σμύρνης.  Άλλωστε, η μαγειρική ήταν η δεύτερη αγάπη του. Με τον πατέρα του δάσκαλο στην κουζίνα, δεν θα μπορούσε να μην κληρονομήσει κι αυτό το ταλέντο. Και μάλιστα, όταν εργαζόταν στην Αμερική το 1987 ως προπονητής, άνοιξε τέσσερα εστιατόρια. «Για να γνωρίσω τη δουλειά» έχει πει.

Το κατάστημα έκλεισε πριν δύο μήνες καθώς κάποια προβλήματα τον ώθησαν στο να βάλει λουκέτο.

Όμως, παρά τη σελίδα που γύρισε στην καριέρα του, ο Χρήστος Ιακώβου δεν έχει σβήσει τις αναμνήσεις που του χάρισε ο αθλητισμός. Στην επιχείρησή του έχει τοποθετήσει φωτογραφίες από τον κόσμο του αθλητισμού. «Γιατί τις μνήμες κανείς δεν τις ξεχνά» λέει περίτρανα παρότι η αποχώρησή του σημαδεύτηκε με τα πιο «μελανά» χρώματα.

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».