Δικάζεται σήμερα από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, για παράβαση καθήκοντος και συγκεκριμένα για τη χαριστική μείωση προστίμου σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων.

Η δίκη είχε αναβληθεί στις 6 του περασμένου Οκτωβρίου, λόγω κωλύματος του δικηγόρου τού περιφερειάρχη, ενώ πρωτόδικα,στις 13 Φεβρουαρίου, ο κ. Ψωμιάδης είχε καταδικαστεί σε ένα έτος με αναστολή.

Η χαριστική μείωση

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το οποίο έγινε με βάση καταγγελίες υψηλόβαθμου στελέχους τής πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης, που αντιδρούσε στις κινήσεις Ψωμιάδη, ο περιφερειάρχης κατηγορείται ότι μείωσε σε υπερβολικό βαθμό χρηματικό πρόστιμο (από 89.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ) που είχε επιβληθεί σε ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, ο οποίος πουλούσε πετρέλαιο θέρμανσης για κίνησης (αποχρωματίζοντάς το με ειδικό τρόπο).

Η «διαδοχή»

Την ίδια ώρα, στους κόλπους της περιφέρειας ήδη έχουν αρχίσει να «πλέκονται» τα σενάρια διαδοχής του – σε περίπτωση καταδίκης του κ. Ψωμιάδη και από τον Άρειο Πάγο, όπου αναμένεται να προσφύγει, αν η αυριανή δίκη αποβεί αποθετική για αυτόν.

Επικρατέστερος διάδοχος του κ. Ψωμιάδη φέρεται ο αδελφός του, Διονύσης, θεματικός αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής, τον οποίο ο περιφερειάρχης θέλει σίγουρα να δει στη θέση του.

Ωστόσο, δεν πρέπει να αποκλείεται και μια άλλη «υποψηφιότητα», αυτή του Γιώργου Τσαμασλή, ο οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης του κ. Ψωμιάδη και αρνήθηκε, όταν του προτάθηκε να καταλάβει μια θέση στις επιτροπές ανάπτυξης ή αγροτικής πολιτικής.

πηγή: aftodioikisi