Εγκαίνια της έκθεσης του ’21 από τον υπουργό Εξωτερικών

190 χρόνια από την έναρξη του αγώνα


ΕΛΛΑΔΑ
13:18
23/03/2011
Εγκαίνια της έκθεσης του '21 από τον υπουργό Εξωτερικών
1
loading

«Η αφοσίωσή μας στην πατρίδα παραμένει αμείωτη», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας εγκαινιάζοντας την έκθεση ιστορικών εγγράφων και έργων τέχνης για την Επανάσταση του 1821, με αφορμή τη συμπλήρωση 190 χρόνων από την έναρξη του Αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Ο κ. Δρούτσας, ευχαρίστησε «τα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών, που επιτελούν το καθήκον τους με ευσυνειδησία σε όλες τις διπλωματικές και προξενικές αρχές της Ελλάδας, ανά την υφήλιο» καθώς και για τους επιτυχείς χειρισμούς στις δύσκολες καταστάσεις, που κλήθηκαν να χειριστούν πρόσφατα στην Αίγυπτο, τη Λιβύη και την Ιαπωνία.

Αναφερόμενος στην έκθεση, είπε ότι επιθυμεί τέτοιες εκδηλώσεις να γίνουν θεσμός και πρόθεση του είναι «το υπουργείο Εξωτερικών να είναι ανοιχτό στην κοινωνία, γιατί η καθημερινή λειτουργία του είναι μια συνεχής προσφορά στην κοινωνία, ακόμη κι αν αυτό δεν είναι πάντα εμφανές».

Ο υπουργός Εξωτερικών, μίλησε για τις σημαντικότατες διεθνείς προεκτάσεις του 1821, σημειώνοντας ότι «ταρακούνησε τα συντηρητικά κατεστημένα, που δυνάστευαν τους λαούς της Ηπειρωτικής Ευρώπης, συγκίνησε τα προοδευτικά πνεύματα σε όλο τον κόσμο και ενέπνευσε το ιδανικό της ελευθερίας στους άλλους λαούς της Βαλκανικής» . Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στον κοινό αγώνα που έδωσαν οι επαναστατημένοι Ελληνες, οι Φιλέλληνες και οι Ελληνες της διασποράς, για την προβολή των δικαίων των επαναστατημένων, για τον επηρεασμό των ξένων κέντρων εξουσίας και τη δημιουργία διεθνών συμμαχιών, με αποτέλεσμα την κρίσιμη στιγμή το έργο τους να αποδειχθεί σωτήριο.

Η διευθύντρια της Υπηρεσίας Ιστορικού και Διπλωματικού Αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών, Φωτεινή Τομαή, η οποία οργάνωσε την έκθεση, αναφέρθηκε στο δυσμενές διεθνές περιβάλλον στη διάρκεια του Αγώνα, το οποίο ανατράπηκε χάρη στην αφοσίωση των επαναστατημένων Ελλήνων και στη δυναμική μεταβολή της συγκυρίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. και γιατι ρε δεν πας να κλεισεις το ΣΚΑΙ με τις μ.........ες που λεει;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει