Κάλεσμα στους εργαζομένους του Δημοσίου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 10 Φεβρουαρίου και στην απεργία που έχει εξαγγελθεί για τις 23 του μηνός, απευθύνει το ΠΑΜΕ.

Με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με την ΑΔΕΔΥ και τις νέες αλλαγές που έρχονται στο Δημόσιο, το ΠΑΜΕ αναφέρει πως όλα αυτά γίνονται με προκάλυμμα την εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά με στόχο την πλήρη ανατροπή των εργασιακών συνθηκών.

Το ΠΑΜΕ κατηγορεί το συνδικαλιστικό όργανο των δημόσιων υπαλλήλων γιατί κάθισε στο τραπέζι του διαλόγου και συναινεί στις μειώσεις μισθών μέσω του «νέου μισθολογίου», στην ελαστικοποίηση του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών με την απογευματινή λειτουργία τους και στην αύξηση των ωρών εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων από 37,5 σε 40.

«Στις προθέσεις της η κυβέρνηση, βρήκε ανταπόκριση στο διάλογο από την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, τους πάντα πρόθυμους συμμετέχοντες στους κοινωνικούς διαλόγους. Οι επιμέρους επιφυλάξεις, που εξέφρασαν για τη μη γενίκευση του ελαστικού ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών και το διακεκομμένο ωράριο δεν μπορούν να κρύψουν, παρά την προσπάθειά τους την γενικευμένη συμφωνία τους με την πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που θεωρούν ότι μονόδρομος είναι η κερδοφορία του κεφαλαίου και σ’ αυτό τα υποτάσσουν όλα και τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς και τις κοινωνικές παροχές κ.α., ανεξάρτητα από την τεχνολογική εξέλιξη και την σημαντική αύξηση της παραγωγικότητας, που υπάρχει. Οι εργαζόμενοι δεν νομιμοποιούν ούτε τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ούτε τη στάση της ΑΔΕΔΥ», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.