Στις 23 Μαρτίου θα αρχίσει η καταβολή του οικογενειακού επιδόματος των ναυτικών που και φέτος θα γίνεται με πίστωσης σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων που τηρούνται στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ή σε άλλες τράπεζες του εσωτερικού που συμμετέχουν στο διατραπεζικό ηλεκτρονικό σύστημα Dias.

Μετά την παραλαβή των δικαιολογητικών από τον Ειδικό Λογαριασμό Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών (ΕΛΟΕΝ) και εντός ολίγων ημερών από την ημερομηνία έναρξης χορήγησης του επιδόματος (21/3), θα κατατίθεται στο λογαριασμό των δικαιούχων το ποσό του επιδόματος.

Για το σκοπό αυτό, κάθε δικαιούχος θα πρέπει, εκτός από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, να υποβάλλει στον ΕΛΟΕΝ και φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου καταθέσεων της Τράπεζάς του και κατά προτίμηση της Εθνικής Τράπεζας με την οποία ο ΕΛΟΕΝ έχει συμβληθεί, όπου θα αναγράφεται ευκρινώς ο αριθμός ΙΒΑΝ.

Όσοι δεν διαθέτουν Τραπεζικό λογαριασμό θα πληρωθούν με ταχυδρομικές επιταγές μέσω ΕΛΤΑ.

Με το νέο τρόπο χορήγησης, οι δικαιούχοι θα εξυπηρετηθούν οικονομικότερα και ταχύτερα, χωρίς αναμονές στις Τράπεζες ή στα ταχυδρομεία.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:

Ο φάκελος που θα παραληφθεί περιέχει την αίτηση και τη βεβαίωση της εφορίας του περσινού εισοδήματος ενώ για τυχόν απορίες υπάρχουν οδηγίες στο πίσω μέρος της αίτησης.

Μετά την παραλαβή του φακέλου που θα αποσταλεί από τον ΕΛΟΕΝ και εφόσον οι δικαιούχοι έχουν έτοιμα όλα τα δικαιολογητικά, μπορούν να τα καταθέσουν ή να τα αποστείλουν στον ΕΛΟΕΝ.

Αφού παραληφθούν – ελεγχθούν και εισαχθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα, προετοιμάζονται για αποστολή.

Όσοι δικαιούχοι δεν έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό, θα λάβουν το επίδομά τους με ταχυδρομική επιταγή.

Οι υπόλοιποι θα βρουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό το ποσό του επιδόματος (μετά τις 21 Μαρτίου)

Θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών.

Η εξυπηρέτηση των δικαιούχων του λεκανοπεδίου της Αττικής, θα γίνεται με ραντεβού από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και προτεραιότητα θα έχουν οι πολύτεκνοι.