Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος έχει μπει τα τελευταία χρόνια η Ακρόπολη, καθώς όπως φαίνεται κάποιοι Έλληνες και ξένοι πήραν στα σοβαρά την περσινή προτροπή γερμανικών εφημερίδων προς την κυβέρνηση να πουλήσει το μεγαλύτερο μνημείο της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου, προκειμένου να αποπληρώσουμε το χρέος μας.

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει αρχίσει από πέρυσι να δέχεται συχνά αιτήσεις διαφόρων που θέλουν να νοικιάσουν για μερικές μέρες τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως, προκειμένου να πραγματοποιήσουν fashion shows και διάφορες άλλες παραστάσεις αμφιλεγόμενης αισθητικής, με στόχο τα προϊόντα τους να «πάρουν» λίγη από τη λάμψη του Παρθενώνα και των Καρυάτιδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Αποκαλύψεις», ο διεθνής οίκος μόδας Fendi με επίσημο σχεδιαστή τον Καρλ Λαγκερφελντ, υπέβαλε αίτηση στο υπουργείο Πολιτισμού για ενοικίαση της Ακρόπολης, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε πως το παρών τους θα δώσουν μοντέλα παγκόσμιας εμβέλειας με αποτέλεσμα να διαφημιστεί το μνημείο.

Όμως η αίτηση της Fendi στο υπουργείο Πολιτισμού έπεσε στο κενό καθώς το Υπουργείο σκέφτηκε τις πιθανές αντιδράσεις που θα δημιουργούνταν, αλλά και αυτά που «άκουσαν» οι φορείς της Παιδείας όταν παραχώρησαν το χώρο των Προπυλαίων στην οδό Πανεπιστημίου στον οίκο «Νίκος-Τάκης» για τη διεξαγωγή ντεφιλέ το Σεπτέμβριο του 1998, με επίσημη καλεσμένη την Ornella Muti.

Μέχρι σήμερα η Ακρόπολη έχει δοθεί με αποφάσεις του υπουργού Πολιτισμού στη διάσημη τραγουδίστρια Jennifer Lopez για να φωτογραφηθεί συλλογή ρούχων της με το δικό της όνομα καθώς και τα γυρίσματα της ταινίας «Έρωτας αλά Ελληνικά»., όπου η Εκκηνοαμερικανή σταρ του Χόλιγουντ Νία Βαρντάλος, εκμυστηρεύτηκε τον έρωτά της στον Αλέξη Γεωργούλη κάτω από τη σκιά του Ιερού Βράχου.

Οι άδειες για τη χρησιμοποίηση της Ακρόπολης, δόθηκαν με αποφάσεις του κ. Γερουλάνου, ο οποίος έχει δικαίωμα να παρακάμψει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Στελέχη του ΥΠΠΟ πάντως, εισηγήθηκαν στον κ. Γερουλάνο να αποδεχθεί την πρόταση του ξένου οίκου ως μια κίνηση προβολής της χώρας, ο υπουργός όμως, σκέφτηκε πως κάτι τέτοιο θα τον μετέτρεπε σε στόχο επιθέσεων.