Στη Νέα Σμύρνη τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού, μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου στη χώρα μας.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Ελευσινιώτη και Σταύρο Γαβριλιάδη, οι οποίοι παντρεύτηκαν χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης.

Μάλιστα η αγγελία του γάμου τους είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Τα Νέα»  λίγες ώρες πριν την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου με 175 θετικές ψήφους στη Βουλή.

Ο γάμος έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο, ενώ μάρτυρες ήταν ο δικηγόρος Αθηνών, Νικόλαος Τροβάς και ο Κωνσταντίνος Γαλάνης, ορθοπεδικός γιατρός.

Μιλώντας αποκλειστικά στο ANTIVIRUS, o Σταύρος Γαβριλιάδης αποκάλυψε ότι μετά την τελετή επικοινώνησε μαζί τους ο Πρωθυπουργός για να τους συγχαρεί και για να τους μεταφέρει τις ευχές του. Μάλιστα, στη συνομιλία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Σταύρος τον ευχάριστησε για το τηλεφώνημα, αλλά και για το ότι «πέρασε έναν νόμο που έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στη ζωή μας όσο και στη ζωή των παιδιών μας», όπως χαρακτηριστικά μας δήλωσε.

Σε πρόσφατο αφιέρωμα του πρακτορείου Bloomberg αναναφερόταν το συγκεκριμένο ζευγάρι ως παράδειγμα για τις αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος στις ζωές των μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, περιλαμβάνοντας και δηλώσεις του Σταύρου Γαβριλιάδη.

«Θα γίνουμε επιτέλους μία οικογένεια με δύο επίθετα… Τα κοστούμια και οι βέρες είναι ήδη έτοιμα. Ίσως είμαστε εμείς το πρώτο ζευγάρι που θα παντρευτεί. Τα κοστούμια και οι βέρες μας είναι ήδη έτοιμα. Ο νέος νόμος λύνει πολλά από τα προβλήματα της οικογένειάς μου».