Ο γέροντας Εφραίμ της μονής Βατοπεδίου αποκάλυψε ότι ο βασιλιάς Κάρολος είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, λίγο μετά τη διάγνωση για τον καρκίνο που εντόπισαν οι γιατροί.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Πρωινό», ο γέροντας Εφραίμ μίλησε σε εκπομπή της κυπριακής τηλεόρασης και δήλωσε ότι «ο βασιλιάς Κάρολος ήρθε οκτώ φορές στο Βατοπέδι και έκτοτε έχουμε μια επαφή… Επικοινώνησε μαζί μου μετά τον καρκίνο, πιστεύω ότι θα το ξεπεράσει».

Έπειτα, στην ερώτηση γιατί ο μονάρχης θέλησε να μιλήσει μαζί του, απάντησε: «Όταν αντικρίζουμε έναν μοναχό τι θέλεις; Να σου δώσει μια προσευχή, να σου πει έναν παρηγορητικό λόγο. Έχουμε αναπτύξει με τον Κάρολο μια πολύ καλή σχέση. Πάντα αυτό τον άνθρωπο τον ενδιέφερε η πνευματική ζωή και ο πνευματικός προβληματισμός».

«Παρότι είναι Αγγλικανός και τώρα ως βασιλιάς είναι προστάτης της Αγγλικανικής εκκλησίας, ενδιαφέρεται και ερχόταν πάντα με δίψα στο Άγιο Όρος. Πήγα εκεί και με φιλοξένησε. Πάντα με συγκινούσε ότι έκανε ερωτήσεις, να μάθει για διάφορα θέματα. Έχει μέσα του μια καλλιέργεια. Ξέρει μια πνευματική ζωή και όσο μπορεί προσπαθεί», πρόσθεσε στη συνέχεια των δηλώσεών του.