Για τη μυστηριώδη υπόθεση που αφορά τους θανάτους δύο παιδιών της ίδια οικογένειας από την Κάτω Αχαΐα, τα οποία «έφυγαν» από τη ζωή σε διάστημα 15 μηνών μίλησε το πρωί της Πέμπτης (26/10) ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος. «Είχαμε ανώνυμες καταγγελίες» είπε.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Mega «Πάμε Δανάη!» αναφερόμενος στην υπόθεση o Κώστας Γιαννόπουλος εξήγησε πως ο Οργανισμός ήδη από το 2017 είχε λάβει καταγγελίες που αφορούσαν το οικογενειακό περιβάλλον της ανήλικης τότε μητέρας των δύο κοριτσιών.

«Από την περίοδο 2017 – 2020 είχαμε λάβει καταγγελίες και αναφορές για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας της μητέρας των παιδιών. (…) Δεν θα βγάλουμε συμπεράσματα, να πούμε όμως ότι πρέπει να μιλήσουμε για το δράμα κάποιου παιδιού που ζούσε πολλά χρόνια πριν και που έγινε μητέρα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα όπως δήλωσε το 2015 η ανήλικη τότε μητέρα των δύο άτυχων κοριτσιών είχε εγκαταλείψει το σπίτι όπου διέμενε.

«Έφυγε το τότε παιδί, σήμερα μητέρα, για να γλιτώσει από μία κατάσταση» ανέφερε.

Με τις καταγγελίες για το ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον να συνεχίζουν και τα επόμενα χρόνια, ήρθε το 2023 όπου, η μητέρα πλέον των δύο βρεφών, επικοινωνεί η ίδια με το «Χαμόγελο του Παιδιού» για «παροχή κατευθύνσεων για διαδικαστικά θέματα σχετικά με την υγεία του βρέφους το οποίο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Αθήνας».

Έκτοτε, όπως ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, οι Αρχές ερευνούν την αιτία θανάτου των δύο παιδιών.

Το χρονικό της υπόθεσης

Δύο κοριτσάκια, 20 ημερών και δύο μηνών της ίδιας οικογένειας έχασαν τη ζωή τους μέσα σε διάστημα 15 ημερών. Το δύο μηνών κοριτσάκι κατέληξε ενώ νοσηλευόταν στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αγία Σοφία».

Το κοριτσάκι, νοσηλεύθηκε αρχικά έπειτα από εκδήλωση σπασμών στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα, και έπειτα από τρεις ημέρες διεκομίσθη στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αγία Σοφία» στην Αθήνα.

Αυτό που προβληματίζει είναι το γεγονός ότι το κοριτσάκι «έσβησε», παρά το ότι, βάσει της κλινικής του εικόνας και των εξετάσεών του, δεν διεγνώσθη με κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο χτύπημα της μοίρας για την οικογένεια μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, καθώς το καλοκαίρι του 2022 είχε χάσει ένα ακόμη κοριτσάκι, μόλις 20 ημερών.

Το βρέφος που γεννήθηκε 1η Ιουνίου εισήχθη για λίγες ημέρες σε θερμοκοιτίδα και λίγες ημέρες αργότερα, στις 19 Ιουνίου, εντοπίστηκε νεκρό στην κούνια του. Το περιστατικό τότε είχε καταγραφεί από το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας. Σημειώνεται ότι στην έκθεση της της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών δεν αναγράφηκε αιτία θανάτου του νεογνού καθώς αναμένονται ακόμα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.