Ολική είναι η καταστροφή που έχουν υποστεί κτηνοτρόφοι και αγρότες στον θεσσαλικό κάμπο, από την κακοκαιρία Daniel, με πολλές περιοχές να παραμένουν ακόμα κάτω από το νερό.

«Είχαμε μια κτηνοτροφική μονάδα γύρω στα 750 αιγοπρόβατα», λέει, μιλώντας στο MEGA, η Ιωάννα Καρά από τη Ζηλευτή Τρικάλων.

«5.000 στρέμματα η όλη έκταση με ένα κανάλι απορροής που δεν επαρκεί, με ένα γεφυράκι που δημιουργήθηκε πριν δύο τρία χρόνια που δεν έχει την ικανότητα να διοχετεύει τόσο νερό από τόσο μεγάλη έκταση και ακόμα 4 μέρες μετά ακόμα δεν έχει κατέβει η στάθμη ούτε 10 εκατοστά. Κάποιες ομάδες διάσωσης και μαζί με δικούς μας ανθρώπους καταφέραμε να φτάσουμε στον στάβλο με βάρκες και βγάλαμε κάποια ζώα, όσα ήταν ζωντανά».

Από τα 750 ζώα, λιγότερο από 100 κατάφεραν να σωθούν «και από ό, τι βλέπουμε πάνω από 50 ζώα δεν ξέρω αν θα καταφέρουν να ζήσουν».

«Είναι υγειονομική βόμβα στην περιοχή. Ούτε ο δήμος ούτε η περιφέρεια αντιλαμβάνονται ότι τόσα νεκρά ζώα είναι υγειονομική βόμβα. Διασκορπίζονται στην περιοχή, έχουν αρχίσει ήδη να μυρίζουν, δε φαντάζεστε τι εικόνα αντικρύσαμε. Δε μας δίνει σημασία ούτε ο δήμος ούτε η περιφέρεια».

Η κα Καρά επισήμανε ότι οι κάτοικοι της περιοχής δεν ειδοποιήθηκαν για τις πλημμύρες.

«Βλέπαμε το νερό που είχε έρθει και ήταν λίγο. Ξαφνικά έσπασε ένα ανάχωμα και σε 20 λεπτά το νερό έφτασε στην κοιλιά μου, δεν προλάβουμε να κάνουμε τίποτα».

Όπως υπολογίζει η ίδια, η ζημιά που της προκάλεσε η κακοκαιρία πλησιάζει τα 2 εκατ. ευρώ.