Το κοτόπουλο είναι μια δημοφιλής πρωτεΐνη, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί τόσο σε απλές όσο και σε πιο περίτεχνες συνταγές. Ανάλογα με τις δικές σας προτιμήσεις, μπορείτε να μαγειρέψετε το κοτόπουλο με πολλούς τρόπους –ψητό, τηγανητό, βραστό. Το βραστό κοτόπουλο, ωστόσο, αν μείνει αντιμετωπίζει μια όχι και τόσο δελεαστική κατάσταση. Τείνει να στεγνώνει στο ψυγείο, με αποτέλεσμα να μην έχει την ιδανική υφή.

Πράγματι, τα βρασμένα πουλερικά, σύμφωνα με το tastingtable.com, είναι εύκολο να φτιαχτούν, αλλά όχι τόσο εύκολο να διατηρηθούν ζουμερά. Μπορεί να το ξέρετε από πρώτο χέρι, αλλά το κοτόπουλο που έχει βράσει τείνει να στεγνώνει μετά το μαγείρεμα. Κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τη γεύση αλλά και το χρονοδιάγραμμα του γεύματός σας. Θεωρητικά, το μαγειρεμένο κρέας μπορεί να αντέξει μερικές μέρες στο ψυγείο, αλλά γιατί να το κρατήσετε αν δεν είναι πλέον ζουμερό; 

Ευτυχώς για τα γεύματα της εβδομάδας, δεν χάνονται όλες οι ελπίδες σας. Κι αυτό γιατί υπάρχει ένα εύκολο hack ως προς την αποθήκευσή του ώστε να προστατέψετε την υγρασία του κοτόπουλου και να το διατηρήσετε υγιές από άποψη υφής.

Αποθηκεύστε το κοτόπουλο στο ψυγείο με το υγρό μαγειρέματος

Κατσαρόλα με κοτόπουλο

Για να αποτρέψετε το βρασμένο κοτόπουλο από το να στεγνώσει στο ψυγείο, κρατήστε το υγρό μέσα στο οποίο έβρασε. Αυτό το υγρό μπορεί να είναι νερό, αν και ο ζωμός ή κάτι με λίγο περισσότερη ένταση τείνει να λειτουργεί καλύτερα για λόγους αρωματικούς. Ο μηλίτης, το λευκό κρασί και τα φρέσκα βότανα βοηθούν, επίσης.

Στην πραγματικότητα, μπορεί ήδη να κρατάτε τα υγρά μαγειρέματος για να φτιάξετε ζωμό ή βάση για σούπα. Αν δεν το φυλάτε ήδη, ωστόσο, αρχίστε να το κάνετε. Διατηρώντας το κοτόπουλό σας στα υγρά του, θα διατηρήσετε την υγρασία του κρέατος και θα διατηρήσετε τόσο τη γεύση όσο και την υφή του. Για να κάνετε τα πράγματα ακόμα πιο εύκολα, οι ίδιοι κανόνες για την αποθήκευση ισχύουν είτε μαγειρεύετε με ζωμό κοτόπουλου, είτε με ένα υγρό με βάση τα λαχανικά, είτε χρησιμοποιείτε απλό νερό.